Poplatky za transakce na ETH síti jsou vyšší než BTC poplatky – co za tím stojí?

0
(0)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Podle posledních statistik byly poplatky v síti Bitcoinu, které jsou obvykle mezi nejvyššími ze všech kryptoměn, nakonec předstiženy transakčními poplatky v síti Ethereum. Důvody mohou spočívat ve zvýšeném užívání Tetheru.

Ethereum nákladnější než Bitcoin

Bitcoin je první kryptoměnou na celém světě. Z hlediska ceny a tržní kapitalizace jasně vede, z hlediska poplatků však síť Ethereum předehnala Bitcoin. Ether se tak ujal vedení, co se týče výši transakčním poplatků v síti.

Tip: Ceny kryptoměn můžete sledovat live u nás

21. září překonaly transakční poplatky v síti Ethereum Bitcoin. Než se Ether poprvé ujal tohoto vedení, poplatky za BTC v síti byly v průměru okolo 0,39 USD. Bitcoin též zaznamenal pokles objemu obchodování. S tím souvisel i pokles ceny.

poplatky ETH BTC

Důvodem zvýšená aktivita u Tetheru

Pokud jde o důvod změny, mnozí se domnívají, že má něco společného s nedávným nárůstem obchodní aktivity týkající se stablecoinu Tether (USDT). V roce 2018 probíhalo obchodování s Tetherem na blockchainu společnosti Ethereum – stejně jako na Omni Layer Protocolu na bázi BTC. V průběhu roku 2019 však Tether přesunul více aktivity na blockchain Etherea, což zvýšilo celkovou aktivitu v ekosystému Ethereum.

Tether také zvýšil počet mincí na platformě Ethereum. Právě teď je v oběhu USDT v hodnotě zhruba 2 miliard USD. To je hlavní nárůst oproti situaci zaznamenané v prosinci 2018, kdy USDT měl na tomto blockchainu pouze mince v hodnotě zhruba 60 milionů dolarů. Důvod spočívá v tom, že mnoho burz se rozhodlo podporovat raději Ethereum blockchain, místo Omni Layeru.

Závěr

Co si myslíte o poplatcích za transakce? Udrží ETH toto pochybné prvenství díky USDT?

Co číst dále

02.10.19 Technická analýza Total altcoin market vs. BTC dominance kam teď?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
John

Aktualně: BTC Avg. Transaction Fee 1.2 a ETH 0.142, takže nevím vo co go.
Někoho asi žere ETH, dlouhodobě jsou poplatky za ETH mnohem nižší něž za BTC.

Rob

Nejde o to, jaký je poplatek aktuálně. Vždyť víte, že se neustále mění. Článek říká, že poplatky na Ethereu v určitou chvíli překonaly poplatky na bitcoinu.

spot_img