30.09.19 Technická analýza: akcie Facebook – kurz se vylil dřív, než se čekalo

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Tak vám po dalších šesti týdnech přináším v řadě druhou analýzu na akcie giganta Facebook. Minule jste se dozvěděli, že se nám v grafu rýsuje medvědí pattern rising wedge. Neměli jsme ale ještě ani s jistotou druhý dotyk spodní hrany, takže útvar nebyl vůbec jistý. No, nakonec doopravdy k odrazu od spodní strany došlo. Nicméně, před pár dny se trh rozhodl jinak a cena se nakonec vylila.

V tom případě už zakreslený pattern není nijak relevantní. Rostoucí klín nám totiž zajišťoval, že po mnoho týdnů bude cena akcií v růstové trajektorii. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o medvědí útvar, tak v jeho závěru bylo pravděpodobnější, že půjdeme dolů.

Aktuální situace na 1D TF akcií společnosti Facebook

analýza facebook

Odraz od spodní strany

Právě v minulé analýze se hrálo o to, zda je odraz od spodní hrany wedge finální, či ne. Trvalo to ještě dalších pár dní, ale nakonec proběhl s jistotou odraz a tudíž jsme už mohli mít finální umístění s dotykem. Jak je vidno z grafu, tak tomu předcházela malá konsolidace, která zformovala malý klín, z něhož cena pumpla up. Následně kurz po relativně krátkou dobu mírně posiloval, ale na úrovni 194.87 USD / akcie medvědi rozhodli, že se více nahoru už nepůjde.

A od této chvíle už jenom klesáme. Nepomohl ani support na 185.3 USD / akcie a i přes něj cena vyklesala, a to bez jakékoliv reakce. Následoval trochu větší pokles, který právě prorazil skrze spodní stranu klínu. Oslabování pokračovalo i nadále, takže můžeme teď s jistotou říct, že scénář s rising wedge prostě nevyšel. Jak ale teď cena klesá, tak musíme počkat na nějakou úroveň, kde bude pokles zastaven. V podstatě by mělo dojít v označených levelech alespoň ke konsolidaci.

Nevyplněné gapy

Jedna velmi podstatná věc je fakt, že oba gapy jsou stále nevyplněné. Což je právě to, co může případné obchodníky znervózňovat. Každou chvíli si totiž trh může pro jeden z nich dojít. S rising wedge jsem právě počítal i díky tomu, že by se tím zcela vyplnil velký gap z července minulého roku. Po technické stránce mi to dávalo hodně smysl. Vzhledem k tomu, že se s patternem už počítat nedá, tak se klidně může stát, že si trh dojde naopak pro mezeru z ledna tohohle roku. To ale zase předbíhám a bude záležet na dalším Price action.

Indikátory

Na indikátoru RSI lze jednoduše identifikovat support a rezistenci. Spodní přímka je tedy logicky supportem a klesající trendovka rezistencí. Křivka indikátoru právě klesá k supportu a jakmile se do úrovně dostane, tak lze očekávat odraz. Já osobně jsem čekal, že trh bude růst minimálně do doby, než se křivka dostane ke klesající trendovce. K obratu setrvačnosti došlo překvapivě ještě dříve. Na indikátoru MACD máme čerstvě po bearish crossu křivek, což je definitivní potvrzení překlopení setrvačnosti do negativního směru. Křivky Stochastic RSI je v přeprodané oblasti a každou chvíli může dojít k bullish crossu, čímž by se momentum zvedlo up.

Závěr

Po technické stránce nevidím na akciích Facebooku zatím nic extra zajímavého. Není tu nic od čeho bych se mohl lépe odpíchnout a říct si, že je čas na nákup. Akciové trhy se nenachází zrovna v závidění hodné situaci a proto očekávám, že se to bude dlouhodobě plácat. V podstatě očekávám, že se budou střídat krátká období růstu s krátkými obdobími poklesu. Z čehož vyplývá, že půjdeme vlastně do strany. Nicméně, nejrelevantnější jsou akciové indexy a pokud na nich konečně dojde k většímu rozhodnutí, tak se celková situace rapidně změní i zde.

Co číst dále?

24.09.19 Technická analýza akciového indexu Dow Jones – Připravuje se konečně index na odpal up?

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img