25.09.19 Technická analýza LTC/USD – zmařená naděje!

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Asi všichni včera večer sledovali poslední vývoj. I ti, co u toho nesedí 24 hodin denně, si museli všimnout včerejšího krváku na Bitcoinu, který semlel i vše ostatní. Byla to zmařená naděje i proto, že jsem měl nastavený autobuy po breakoutu z toho velkého praporku. Osobně jsem tedy vážně nebral moc v úvahu, že bychom šli dolů. Proto jsem taky dost váhal, nastavit si short ordery v případě opačného scénáře.

Zmařená naděje!

No, když se ale nad tím zamyslím, tak bylo jasné, že to asi nevyjde, tak jak většina z nás očekávala. Bitcoin se totiž považuje za krále, který se vším hne jako první. Já jsem k tomu ale skeptický. Alty vypadají fakt bídně a vůbec se netvářily na to, že by se to mělo změnit. Vzhledem k tomu, že se ty trhy navzájem ovlivňují, tak nevěřím tomu, že by samotný trh s Bitcoinem změnil celkovou situaci na trzích s kryptem.

Kapitál musí téct i do altů a musí být v podstatě celkový zájem o investice do kryptoaktiv. Je naivní si myslet, že když pár měsíců roste jenom Bitcoin, tak to něco změní. Když se teď zaměřím jen na Litecoin, tak tam proběhl výplach už o 24 hodin dříve. Byla to asi taková předzvěst toho, co se stane další den.

Aktuální situace na 4H TF LTC/USD

analýza litecoin

Průraz trendovky

Už od druhé poloviny června kurz Litecoinu vcelku rychle klesal a naděje na brzký růst s ním. Za pouhých deset týdnů došlo k poklesu o 57 %, což je nemalé číslo a hodlery tohoto coinu to určitě nepotěšilo. Především ty, kteří chtěli LTC nakupovat kvůli halvingu a držet to i po něm. Teď se to jeví jako ne zrovna rozumná volba. No, propad se na delší dobu zastavil až na S/R levelu 61.74 USD/LTC. Cena nad touto úrovní zkonsolidovala a poté došlo k oživení. Jak můžete vidět, tak LTC posiloval nad zakreslenou trendovkou, která měla zdravý sklon.

I přesto se povedlo vyrůst skoro o 30 %, což není za necelé tři týdny špatné. Nicméně, na úrovni 79.13 USD/LTC byl další postup nahoru zamítnut a došlo tedy k poklesu. Cena vyklesala zpátky k uptrendové přímce, což se zdálo jako výborná přiležitost pro long. Zpočátku se kurz opravdu odrazil a držel nad trendovkou. To ale v závěru stejně nestačilo a prodejní tlak natolik převýšil nákupní, že přímka praskla. Vlastně jí kurz prořízl jako nůž máslo. Poté to mělo rychlý spád a průraz vyvolal další oslabení.

Co dále?

Cena se propadla hodně rychle až po support na 61.71 USD/LTC. Vzhledem k tomu dlouhému knotu je vidět, že tuhle hladinu býci hodně rychle vykoupili. Tím dokázali cenu popostrčit až nad úroveň 66.23 USD/LTC. Kurz v tomto levelu několik hodin konsolidoval, ale nebylo to nic jiného než příprava na další propad. Včera večer to započalo a následkem byl průraz S/R levelu 66.23 USD/LTC a 61.74 USD/LTC.

Obě úrovně padly velmi lehce. K menší pozitivní reakci došlo až na 56.56 USD/LTC, ale vzápětí se trh stejně rozhodl pro další propad, který dovedl cenu až po další hranici na 54.25 USD/LTC. A právě nad tímto supportem se zatím kurz drží. Jenomže moc nevěřím, že je propadům konec, a považuji to za nadechnutí před dalším ponorem. Za 48 hodin tedy tento coin ztratil skoro 25 % ze své hodnoty.

Pokles v podstatě rozhodl o dalším směru a pohyb byl hlavně potvrzený vysokými objemy. Je možné, že nějakou dobu budeme ještě konsolidovat. Na up to ale moc nevidím. Momentálně to prostě vypadá tak, že si to trh namířil zpátky k low z prosince minulého roku. To by znamenalo ztrátu o dalších 60 %.

Indikátory

Křivka indikátoru RSI je hluboko v přeprodané oblasti, takže menší korekce up je na pořadu dne. Je třeba ale upozornit, že tak přeprodaný trh na 4H TF už hodně dlouho nebyl. Hodnoty RSI byly až pod 14 bodů a na takové úrovni jsme byli naposledy na konci minulého roku. Osobně to považuji za dosti nepřívětivý signál. Na MACD asi není co řešit. Momentum down je zde hodně silné. Křivky Stochastic RSI se zvedají, takže by mělo dojít alespoň ke krátké konsolidaci.

Závěr

To, co se včera večer stalo, kriticky změnilo situaci. Vypadalo to, že je tu vysoká naděje na to, že je ten dlouhodobý bear trend konečně u konce. Teď to zase vypadá jako zmařená naděje, protože ten mohutný pohyb byl prostě na tu špatnou stranu. Především se sentimentem to dost negativně zahýbe a nedokáži si moc představit, že po tomhle zklamání si retail řekne, že půjde kupovat krypto. Můj názor je takový, že jestli se situace na trhu radikálně nezmění, tak otestujeme low z minulého roku.

Co číst dále?

24.09.19 Technická analýza akciového indexu Dow Jones – Připravuje se konečně index na odpal up?

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Co číst dále

Amazon oznámil vlastní kvantovou blockchainovou databázi

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
4 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Don

Proste cely trh s kryptomenama je v prd…protoze trh je ovladan spekulanty a ne investory, kteří vidí budoucnost kryptomen, jako dobrou investici. Navíc velryby az moc hybou kryptotrhem urcujicim kterym smerem pujde. Coz kryptomenam a zvlaste BtC podle meho nazoru vubec nesvedci. Odrazuje to potencialni kryptokupce. A tim dochazi k tomu, ze se v tomto kryptotrhu točí stále stejne peníze a stale dokola. Proto ani trh s BTC a ostatnimi atc. nemuze jit nahoru. Takze pokud se nenajdou novi silni investori, vidim to hodne blede.

Rob

Musím souhlasit. Velryby jsou problém. Obzvlášť paradoxně na trhu, který nezná inflaci a na který se většina lidí dívá optikou FIAT měn. Na druhou stranu pokud se Velryby rozhodnou prodávat, je tu stále šance, že to od nich koupí investor tak silný, aby jim to v době cenového úpadku během vlastní kapitulace zpět za levno neprodal, což se ale, myslím, bohužel dost často stává. Snad ne většinou. Pořád je kde brát. Trh je malý. Má to i světlou stránku. Jak totiž velryby manipulují s trhem a všechny to samozřejmě a logicky odrazuje od investic, alespoň nemají tu možnost bohatnout tak moc rychle, protože bitcoin nezájmem malých investorů ztrácí na hodnotě (pohledem FIAT). A velikáni potřebují, aby jim jejich bitcoin za dříve nabytý dolar nebo stablecoin někdo jiný zpět levně prodal v době, kdy se zdá, že horší už to nemůže být. To naopak spouští bullrun a otočení trendu. Jinými slovy: Dokud budou lidé draze nakupovat a levně prodávat, velryby se na tom jen napakují. V podstatě vydělávají na hlouposti určité skupiny retailu. Samozřejmě jde jen o úzký pohled. Jinak je vše na trzích daleko komplexnější. Je zajímavé pozorovat ty mechanismy. A jen opravdu silní investoři mohou z velryb odloupnout tak, aby jim to pak s pláčem neprodávali zpátky. Kéž jich je dost… Technologie blockchainu je skvělá a má vliv na výzkum v mnoha odvětvích. Zejména v oblastech získávání energie z obnovitelných zdrojů, vývoje nanotechnologií, efektivity jeho škálování nebo samotné kryptografie. Dříve jsem bitcoin dost kritizoval pro environmentální zátěž. Dnes vidím bod zlomu. Těžba z jinak než z obnovitelných zdrojů vydobyté energie se totiž většinou nevyplácí. Nezbývá, než dívat se a učit se. V dnešní podobě není bitcoin stále vhodný k adopci. Je závislý na dalším technologickém pokroku. Takovém, na který právě vsází opravdoví investoři, kteří to s BTC myslí opravdu vážně. Dokud se za Bitcoin nebudou obchodovat jiné komodity a služby ve velkém, půjde stále o fluktuační hru. V opačném případě lze očekávat ještě velké zhodnocení. Je také pravděpodobné, jak už jsem zde nejednou psal, že se najde altcoin, který jej nakonec roznese na kopytech. Je to každopádně běh na dlouhou trať, kde není jisté vůbec nic, a co se týče dlouhodobé investice, tak samozřejmě veliký risk. Na druhou stranu jistá brutalita výkyvů ceny bitcoinu může pozvednout mysl finančním masochistům, kteří se radují dokonce i s hlubokého poklesu ceny bitcoinu jen proto, že se jedná o opravdu, ale opravdu brutální investiční zážitek. 🙂

Fero Lakatoshi

A proto je cela ta decentralizace (v uvozovkach),hovadina to nikdy nebude fungovat,vzdycky se najde (nasla) uzka skupinka lidi ktery to vykoupi (jakykoli aktivum) a pak kontrolujou trh.
A navic kryptomeny se nikdy nerozsiri dokud nedostanou zelenou od vlad (regulace),proto budoucnost je v “centralizovanych shitcoinech” typu Libra od fcb nebo XRP od Ripplu.Navic nejakou decentralizaci ma 99% lidi u zade,spekulantum je to jedno,jedinou vyhodu vidim v BTC ze se do nej (zatim) da “odklonit” celkem bezpecne kapital,ale to samozrejme muzou vlady utnout regulacema a pak to bude k prdu,kdyz bude problem to smenit nazpatek.
Navic posilani penez musi byt i jednoduche,aby to zvladl kazdy jouda s IQ80 jednim klikem tlacitka na mysi,takze neco jako lightning network nehrozi ze by se masove rozsirilo.
Proste cely je to utopie ten sen o nejakym decentralizovanym svete “zazracnych kryptomen co spasi svet”,snete dal,probuzeni bude pro nekoho neprijemny…

Fero

Pekne zpatky na 30-40 USD,zadnejch 200 jak jsem cetl od nejakych joudu co tvrdili ze bude za 200 po havlingu.Asi si mysleli ze to pujde pak 500-1000 a porad nahoru,pritom vubec neberou do uvahy BTC a celej trh,dobre vam tak kdyz vam nestacili 3x nebo 4x zisky a kdo do toho lil penize au kdyz to udelalo 1x 2x 3x profit a jeste to zahodloval tak byl proste blbej…

spot_img