Spuštění Libry ve druhé polovině roku 2020

0
(0)
V
V
Pod touhle maskou je toho Víc než jen maso, pod touhle maskou se skrýVá idea. Je mi ctí, že tě poznáVám a můžeš mi říkat...V.

V rozhovoru pro francouzský zpravodajský časopis Les Echos ze dne 12. září 2019, uvedl Bertrand Perez, že by se token Libra od Facebooku měl objevit ve druhé polovině roku 2020.

Bertrand Perez

foto
zdroj: linkedin.com

generální ředitel asociace Libra

sídlo v Ženevě, Švýcarsko

v softwarovém a telekomunikačním průmyslu od roku 1983

zkušenosti s řízením velkých technických týmů

 

 

Postoj k Libře

Generální ředitel Libra Association, Bertrand Perez, informoval o tomto kroku ve stejný den, kdy se ministr financí Francie Bruno Le Maire velmi kriticky vyjádřil na adresu Libry a dále prohlásil, že nepřipustí, aby Libra fungovala v rámci francouzského území.

Perez ve snaze zmírnit veškeré obavy, které vznik Libry provázejí, uvedl, že Libra bude vázána na několik hlavních světových měn. Mezi tyto měny ale nebude patřit čínský juan.

Bertrand Perez

Perez dále připomněl, že Facebook nehodlá vytvářet nové zásoby peněz za použití tokenu Libra. Využil zde srovnání s Black Rock, největším správcem aktiv na světě a sdělil, že Facebook nehodlá na tomto trhu soutěžit.

„Nechceme se stát novým BlackRockem,“

řekl Perez a vzápětí dodal:

„Proto se nám tyto obavy týkající se destabilizujícího účinku, který by naše rezervní měna mohla mít na fiat měny centrálních bank, které jsou v našem košíku, zdají být neopodstatněné.“

Regulační potíže

I když samotný Facebook připustil, že se token Libra za určitých okolností nikdy nespustí, je na druhou stranu zřejmé, že tento projekt je natolik rozsáhlý, aby jej mohly zastavit centrální banky nebo národní regulační orgány. Proto je také generální ředitel Bertrand Perez přesvědčen, že tento stablecoin dostane brzy zelenou.

V souvislosti s regulačními výzvami Bertrand Perez uvedl, že vyhrazený rok před zahájením by měl postačovat k tomu, aby došlo k vyřešení všech problémů. Rovněž pak poukázal na fakt, že v mnoha zemích neexistují žádná dobře definovaná krypto pravidla. Organizace tedy nadále tvrdě pracuje na řešení všech regulačních aspektů a dodržení harmonogramu spuštění. A tak bychom mohli vidět, že Libra spatří světlo světa již v roce 2020 a podle nejideálnějšího scénáře možná už v jeho první polovině.

Perez k této skutečnosti uvedl:

„Abychom tohoto cíle dosáhli, stále máme práci a zejména s regulačními orgány. Chystáme se získat souhlas pro platební systém ve Švýcarsku. Jsme si plně vědomi problémů souvisejících s praním špinavých peněz a financováním terorismu a budeme spolupracovat s regulačními orgány, abychom je vyřešili.“

Závěr

Společnost Libra podporuje v současné době 28 firem. Generální ředitel Perez ovšem odhalil, že existuje více než 100 dalších firem, které jsou ochotny zaplatit 100 milionů dolarů, aby se staly součástí projektu tohoto stablecoinu. Asociace Libra vybere kandidáty objektivně na základě konkrétních kritérií, která se vztahují k jejich oblasti činnosti.

Stablecoin Libra bude navázán na koš fiatových měn. Zahrnuje americký dolar, euro, libru, jen a singapurský dolar. Čínský juan na seznamu bude chybět. Zajímavé potom je, že USD by mohl představovat asi 50 % hodnoty stablecoinu.

Co číst dále?

Stellar airdrop v hodnotě 2 miliard XLM

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img