BOB od Pundi X jako první smartphone poháněný čistě blockchainem

BOB od Pundi X jako první smartphone poháněný čistě blockchainem

11.09.2019 / Crypto Kingdom

Pundi X je známé svými zařízeními, jejichž smyslem je umožnit i širší veřejnosti používat kryptoměny v každodenním životě. K XPASS, XPOS a XWallet přidali vývojáři Pundi X další velice zajímavou novinku. Tou je Blok on Blok (BOB) blockchainový smartphone, jenž byl včera představen na IFA trade show v Berlíně.

Nakoupit kryptoměny stejně jednoduše, jako si koupit láhev s vodou. V této misi tým Pundi X pokračuje, což dokazuje nejen novými obchodníky, kteří jejich služeb začínají využívat a integrují je do svých obchodů, ale i právě telefonem BOB. Ten sami označují za první smartphone, který bude běžet čistě na blockchainu - včetně i těch nejdrobnějších dat. Konkrétně bude využívat blockchainu Function X, tedy přímo projektu od stejné společnosti.

O Function (x) jsme pro Tebe připravili celé video, které najdeš pod tímto odkazem.

A jaké to má výhody?

Jednoduše ty, které se pojí s využitím decentralizovaného ekosystému. Konkrétně jde tedy hlavně o ochranu soukromí uživatelů. Důsledkem využití blockchainu totiž bude to, že žádný centralizovaný poskytovatel služeb nebude mít přístup k datům uživatelů.

To okomentoval i přímo spoluzakladatel a současný CEO Pundi X Zac Cheah takto:
„BOB představuje velký krok vpřed v naší misi, kdy chceme vytvořit blockchainový internet. Ten bude představovat plně decentralizovanou síť, kde každý kousek sdílených dat, bude kontrolován jen a pouze vlastníkem.“

Obchoduješ s kryptoměnami, ale chtěl bys to posunout ještě na další úroveň? Mrkni na náš návod k službě 3commas, která Ti trading značně ulehčí.

Mimo využití blockchainu by měl BOB nabízet i možnost přepínání mezi blockchainovým a androidovým módem. Ve druhém případě pak slibují to, že se bude smartphone chovat totožně jako jakýkoliv jiný telefon využívající Androidu jako operačního systému.

Naopak v blockchainovém módu pojede celé zařízení čistě na open-source f(x) operačním systému (f (x) OS). Tento operační systém slibuje plnou decentralizaci všech procesů na zařízení, čímž zajišťuje uživatelům zmíněnou plnou kontrolu nad jejich daty.

Zac Cheah se vyjádřil i k tomuto, kdy slíbil:
„BOB nabízí náhled do světa poháněného čistě blockchainovou technologií, kde každý má kontrolu nad svými daty a veškeré úkony jsou prováděny s příslibem neměnnosti a transparentnosti.“

Inovativní design

Mimo samotné funkcionality máme slíbeno, že se vývojáři inspirovali designem projektu Ara od Google. Jejich smartphone by tak mělo být možné různě upravovat, a dokonce i měnit jeho různé fyzické součásti. Pundi X pak spouští crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, kde svůj smartphone ocenili na 599 USD, kdy v první várce bude prodáno podle plánu jen 5 000 zařízení.

Růst obliby blockchainových telefonů

BOB rozhodně není prvním pokusem o tvorbu blockchainového smartphonu. Jejich smyslem zpravidla kromě decentralizace a ochrany dat bývá nabídnout uživatelsky přívětivou možnost, jak získat přístup právě k blockchainu a kryptoměnám obecně. Prvním smartphonem, který je označován jako blockchain-enabled, pak byl Finney od Siri Labs.

O blockchainové telefony se ale začíná zajímat víc a víc gigantů z výrobců elektroniky. Jen tento týden jsme se dozvěděli další oficiální informace o Klaytnu od Samsungu (upravená verze Galaxy Note 10) a později jako reakce právě na tento smartphone přišla zpráva od LG, které má na svém zařízení taktéž pracovat. Už dříve jsme potom mohli slyšet o plánech HTC, které pracuje na dokonce druhé generaci jejich blockchain-centric smartphonu. Ten by měl vyjít ještě do konce letošního roku. Mimo toho jsme mohli slyšet o jejich plánech na přidání možnosti pro provozování fullnode přímo z jejich smartphonu.

Kam dále? Mrkni na článek, kde zhodnocujeme možnosti, jak vydělat na kryptoměnách.


Zařazenost 11.09.2019 18:09:00
ZdrojCryptokingdom.tech
Origináltv.cryptokingdom.tech/cs/video/bob-od-pundi-x-jako-prvni-smartphone-pohaneny-ciste-blockchainem
KategorieNovinky

Související témata

Bolivijský boliviano
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V