cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  27.08.2019 10:34:59, aktualizováno 31.08.2019 09:03:13

Švýcarsko uděluje licence dvěma kryptoměnovým bankám


Podle nejnovějších zpráv měl švýcarský regulační úřad udělit dvě licence bankám, které se zaměřují na obchod s kryptoměnami. Co to vlastně znamená pro švýcarskou kryptoměnovou scénu?

Organizace The Swiss Financial Market Supervisory Authority ve Švýcarsku funguje jako vládní orgán, který zodpovídá prakticky za veškerou regulaci finančních trhů. Její působení zahrnuje dohled nad bankami, pojišťovnami, burzami a obchodníky s cennými papíry. Jak už je ve Švýcarsku nicméně dobrým zvykem, FINMA je ekonomicky a správně nezávislá na švýcarském ministerstvu financí a podléhá přímo parlamentu země.

Konkrétně se pak jedná o společnosti Seba Crypto AG a Sygnum. Ty se tak měly oficiálně stát licencovanými bankovními společnostmi a zároveň i obchodníky s cennými papíry.


Seba cílí na velké obchodníky

Obě společnosti jsou ve Švýcarsku již nyní velmi aktivní, zvláště Seba si od nové licence slibuje spuštění nové obchodní platformy, která by měla spatřit světlo světa už začátkem října. Plány společnosti zahrnují zpřístupnění světa kryptoměn pro profesionální obchodníky, firmy a další institucionální klienty. Krom samotných transakcí by Seba přitom měla zajišťovat i správu a úschovu všech digitálních aktiv.

Sygnum zase na zpřístupnění trhů

Společnost Sygnum potom uvedla, že právě licence a regulační schválení jí nově umožní uvést nabídku hned tří digitálních aktiv. Na trhu se tak objeví nová platforma s likviditou i pro hlavní kryptoměny, včetně BTC nebo ETH, Organizace FINMA nicméně v tiskovém prohlášení ještě dodává, že udělení podobných licencí je sice zásadním krokem pro rozvoj obchodu s digitálními aktivy ve Švýcarsku, stále se ale nic nemění na regulační politice a kontroly ve věci potenciálního praní špinavých peněz a tak podobně.

Můžeme se ale nicméně domnívat, že pokud v budoucnu podobné licence získají i další společnosti, bude se nejen pro lokální trh jednat o docela slušnou kryptoměnovou renesanci.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste