CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 26. srpna 2019

Bod č. 2:
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Ministerstvo financí předkládá Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony.

Cílem navrhovaných změn je podpora elektronizace, zjednodušení kontrolních postupů, revize sankčního systému a vrácení daňového odpočtu. Předloha zároveň obsahuje dílčí změny právní úpravy, ke kterým dochází na základě vyhodnocení potřeb aplikační praxe, vývoje jiných právních předpisů a judikatury, jakož i na základě poptávky ze strany odborné veřejnosti.

Bod č. 40:
Návrh na sjednání Dohody mezi vládou České republiky a vládou Černé Hory o řešení dluhu Černé Hory vůči České republice

Ministerstvo financí ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí předkládá vládě Návrh na sjednání Dohody mezi vládou České republiky a vládou Černé Hory o řešení dluhu Černé Hory vůči České republice.

Černá Hora má zájem na urychleném splacení svého dluhu vůči ČR v souvislosti s plněním podmínek pro vstup do EU s tím, že způsob řešení dluhu je podmíněn závazky Černé Hory vůči Pařížskému klubu věřitelů.

Pro informaci

Bod č. 1:
Makroekonomická predikce České republiky (červenec 2019)

Ministerstvo financí předkládá vládě pro informaci pravidelnou čtvrtletní aktualizaci Makroekonomické predikce České republiky.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.