cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  22.08.2019 10:24:11

Evropská unie klade projektu Libra další překážky

Na samotném začátku se blockchainový projekt Libra od sociální sítě Facebook jevil jako vskutku nadějný a samozřejmě především gigantický dalekosáhlý projekt. Věci se ale trochu zamotaly.

Když ale američtí zákonodárci začali vývoj projektu podrobovat striktním kontrolám a regulacím, nikdo netušil, jak moc se spuštění Libry odloží. A nyní do hry vstupují zase antimonopolní úřady naší Evropské unie.

EU prověřuje vedení Libry

Agentura Bloomberg uvádí, že existuje dokument, který nastiňuje, jakým způsobem Evropská komise (činný orgán Unie) bude vyšetřovat údajně protisoutěžní povahu celého projektu. Vyšetřování by se přitom mělo zaměřovat především na strukturu správy Libry a její součinnost s aplikacemi Facebooku; Messengerem a WhatsApp. Jedním z hlavních důvodů vyšetřování bude také způsob, jakým platforma plánuje nakládat s osobními údaji uživatelů.

WhatsApp kuje pikle v Indonésii?

Problém spočívá pravděpodobně také v tom, že vedení aplikace WhatsApp by mělo aktuálně vést několik jednání se společnostmi, které se zabývají digitálními platbami, včetně jedné významné banky v Indonésii.

Agentura Reuters zároveň tvrdí, že WhatsApp zahajuje jednání i na dalších asijských trzích. V ústředí Facebooku se holt opravdu neflákají a my jsme jen zvědavi, zda takové množství zdánlivě nesouvisejících projektů vůbec může dopadnout dobře.

Projekt Libra je mezitím takzvaně „u ledu“. Určitě ale není důvod domnívat se, že by Facebook od podobné iniciativy jakýmkoli způsobem plánoval upustit.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste