cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  04.08.2019 11:13:19

Jižní Korea vyhlásila částečné osvobození od kryptoměnových regulací

Zákonodárci jihokorejské republiky oficiálně vyhlásili město Pusan za zónu, ve které nebudou kryptoměnové společnosti nijak regulovány. Tento krok byl dlouho očekáván, nyní se ale vše stává realitou.

Druhé nejlidnatější město Jižní Koreje se tak stane domovem celé řady blockchainových technologií, které souvisejí s finančnictvím, bezpečností nebo například cestovním ruchem. Trh nicméně (minimálně prozatím) nebude otevřen zahraničním projektům s mezinárodním přesahem. Na správu blockchainových technologií bude dohlížet lokální instituce BNK Busan Bank. Ta pravděpodobně bude také v nejbližší době vyvíjet vlastní stablecoin pro podporu zdejšího podnikání.

Určité regulace přece jen zůstanou

Jak už ale bylo naznačeno, tento region nezůstane zcela bez regulací. Nebudou povoleny počáteční nabídky ICO a rovněž předpokládaný stablecoin bude mít velmi omezené možnosti. Mělo by se jednat především spíše o prostředek, na kterém zdejší trh postaví systém odměn pro zúčastněné. Bude to spíše takový blockchainový voucher.

Bude v Jižní Koreji ráj blockchainu?

Toto vyhlášení Pusanu jako alespoň částečně svobodné zóny pro kryptoměny je součástí současného velkého liberalizačního tlaku v zemi. Zdejší vláda má záměr v blízké budoucnosti postupně vyhlásit 100 takových zón, které by umožňovaly rozvoj digitálních technologií bez složitých byrokratických omezení. Zatím jich je schváleno 81. V souvislosti s novou legislativou bylo také vyhlášeno sedm měst a provincií, kde výjimka bude povolena plošně. V provincii Sejong se například zaměří na fenomén autonomního řízení a v Daegu zase na smart wellness.

Závěrem

Volba metropole Pusanu jako takové první vlaštovky je nicméně čistě logickou záležitostí. Město je již dlouho domovem těch nejnovějších výkřiků technologií a novodobé digitální postupy jsou tady využívány poměrně hojně. Pokud všechno půjde plánu, ještě do konce tohoto roku by se z celé řady míst po Jižní Koreji mohly stát nové Mekky blockchainu. Doufáme, že se vše povede!

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

20.01.2023Kryptoměnová Genesis GC vyhlásila bankrot Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
21.09.2022Rusko: Putin vyhlásil částečnou mobilizaci Research (J&T BANKA)
21.09.2022Putin vyhlásil částečnou mobilizaci ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
18.01.2018ESMA navrhuje regulaci kryptoměnových derivátů Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste