Úvodní stránka

Technický plán přechodu na DVB-T2

Publikováno:
28.6.2019
Autor:
Odbor elektronických komunikací

Technický plán přechodu stanoví pravidla pro přechod zemského digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T na standard DVB-T2, lhůty, podmínky a termíny vypínání DVB-T v České republice


Zákon č. 252/2017 Sb. zmocnil vládu k vydání nařízení vlády, kterým se stanoví technický plán přechodu zemského digitálního televizního vysílání ze standardu pro šíření zemského digitálního televizního vysílání DVB-T na standard pro šíření zemského digitálního televizního vysílání DVB-T2/HEVC.265 za účelem uvolnění rádiových kmitočtů v kmitočtovém pásmu 694 - 790 MHz a sestavení jedné sítě elektronických komunikací pro multiplex veřejné služby (Česká televize) a dalších tří finálních celoplošných sítí elektronických komunikací pro šíření zemského digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T2.

Technický plán přechodu vychází z výsledků mezinárodní koordinace jednotlivých rádiových kmitočtů pro přechodové sítě a finální sítě ve standardu DVB-T2.

Technický plán přechodu byl připraven Koordinační expertní skupinou zřízenou Ministerstvem průmyslu a obchodu a dne 29. května 2018 byl schválen vládou ČR. Nařízení vlády č. 199/2018 Sb. lze nalézt zde.


Aktualizace Technického plánu přechodu na standard DVB-T2

10.6.2020

Konečný termín vypnutí DVB-T posunut na 31. říjen 2020

Více