Škoda dodala v květnu zákazníkům meziročně o 6,6 pct méně aut

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dodala v květnu zákazníkům 104.900 vozů, meziročně o 6,6 procenta méně. Důvodem je především pokles prodejů na největším trhu značky v Číně, kde klesly dodávky o 31,5 procenta na 21.100 vozů, což podle firmy odráží situaci na tamním trhu s osobními vozy. Škoda Auto to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Nejprodávanějším modelem byla v květnu tradičně Octavia, meziročně ale hlásí pokles dodávek o 9,1 procenta na 31.800 vozů. Dařilo se naopak vozům SUV, dodávky modelu Kodiaq vzrostly o 3,6 procenta na 14.000 aut, model Karoq posílil dokonce o 17,8 procenta na 12.300 dodaných vozů. Největší propad dodávek uvádí firma u modelu Rapid, meziročně o 33 procent. Rapid ale již nelze jako nový objednat, doprodávají se tak jen skladové vozy.

"Pokračujeme v naší rozsáhlé produktové ofenzivě. V uplynulém měsíci jsme společně s prvním vozem s plug-in-hybridním pohonem, modelem Superb iV, a modelem Citigo-e iV s čistě bateriovým pohonem vstoupili do éry elektromobility. Jedná se o významný milník v naší 124leté historii. Jsme přesvědčeni, že naše atraktivní modely iV získají pro značku Škoda nové skupiny zákazníků," řekl člen představenstva firmy Alain Favey.

V západní Evropě dodala Škoda v květnu zákazníkům 45.300 vozů a v porovnání se stejným měsícem minulého roku si polepšila o 2,5 procenta. Na největším evropském trhu značky v Německu firma posílila meziročně o 8,4 procenta na 16.300 dodaných aut.

Ve střední Evropě bylo zákazníkům dodáno 20.000 vozů, tedy o 3,4 procenta více než ve stejném období minulého roku. Na domácí trh dodala automobilka zákazníkům 9000 vozů, a v porovnání s předchozím rokem tak zaznamenala mírný nárůst o 3,7 procenta.

Ve východní Evropě bez Ruska dodala Škoda zákazníkům 4900 vozů, což představuje nárůst o 10,8 procenta. V samotném Rusku vzrostly dodávky o 16,9 procenta na 7000 vozů.

O 19,6 procenta klesly naopak dodávky v Indii, firma si tady pohoršila o 200 aut na 1200 vozidel.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích.


Zařazenost 12.06.2019 10:06:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/4152404/skoda-dodala-v-kvetnu-zakaznikum-mezirocne-o-66-pct-mene-aut.html
KategorieAkcie

Související témata

Škoda auto | AAA Auto


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V