Jaroslav Hanák se stal potřetí prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR

Svaz průmyslu a dopravy ČR, jehož významným členem je také AMSP, má od 14. 4. 2019 nové představenstvo, dozorčí radu a smírčí výbor. Dosavadní prezident Svazu Jaroslav Hanák obhájil funkci se ziskem 94 procent hlasů. Poprvé byli do představenstva Svazu zvoleni Andrea Gontkovičová (Philip Morris), Pavel Sobotka (Frentech Aerospace) a Martin Wichterle (Wikov).

Nové představenstvo Svazu průmyslu a dopravy ČR vstupuje do funkčního období 2019 až 2023 s 17 členy. Rozhodli o tom v úterý 14. května 2019 na volební valné hromadě zástupci kolektivních a individuálních členů Svazu průmyslu. Prezidentem Svazu už potřetí zvolili Jaroslava Hanáka, který získal 94 procent hlasů. V prezidiu Svazu ho doplní 6 viceprezidentů, kteří budou odpovědní za jednotlivé tematické oblasti, kterými se Svaz zabývá. Nově se viceprezidentem stal Jan Czudek (Třinecké železárny).

„Nové funkční období bude pro celý Svaz průmyslu složité. Výkon ekonomiky po předchozích rekordních tempech růstu zpomaluje. Nicméně tlak odborů a jejich politických spojenců na růst mezd, prodlužování dovolené nebo zkracování pracovní doby nepolevuje. Budeme muset pro firmy zajistit takové podmínky, aby i při nižším růstu mohly dál investovat do výrob s vyšší přidanou hodnotou a do výzkumu a vývoje, které pak mohou vést i k vyššímu růstu mezd. Velmi si vážím silného mandátu, který mi členové Svazu pro toto nelehké období dali,“ říká Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, který poprvé stanul v čele Svazu v roce 2011. Svaz průmyslu jako nejsilnější zástupce zaměstnavatelů hájí zájmy podnikatelů v tripartitě, jejímiž členy jsou také odborové svazy a vláda.

V novém představenstvu bude mít Svaz několik nových tváří. Poprvé se do statutárního orgánu Svazu dostali Andrea Gontkovičová (Philip Morris), Pavel Sobotka (Frentech Aerospace) a Martin Wichterle (Wikov). Jsou to úspěšní manažeři a reprezentanti firem, které buď vybudovali sami, nebo se postarali o jejich rozvoj. „Jsem rád, že ve vedení Svazu budu moci spolupracovat s novými kolegy. Jsou to špičkoví podnikatelé a manažeři, kteří nám výrazně pomohou nejen v naší snaze o zlepšování podnikatelských podmínek, ale také při vylepšování obrazu českého průmyslu,“ dodává Jaroslav Hanák.

V letech 2019 až 2023 bude představenstvo Svazu působit v následujícím složení: prezident Jaroslav Hanák, viceprezidenti Daniel Beneš, Jan Czudek František Chaloupecký, Milena Jabůrková, Jan Rafaj a Radek Špicar, členové představenstva Dagmar Kuchtová, Jiří Holoubek, Milan Chromík, Eduard Palíšek, Petr Jonák, Miroslav Palát, Bohdan Wojnar, Andrea Gontkovičová, Pavel Sobotka a Martin Wichterle.

Valná hromada také jmenovala dva nové čestné členy představenstva. Stali se jimi bývalí viceprezidenti Svazu průmyslu Zbyněk Frolík a Stanislav Kázecký, kteří letos už své funkce neobhajovali.

Kromě představenstva vybrali delegáti valného hromady nové složení dozorčí rady a smírčího výboru. V dozorčí radě v období 2019 až 2023 zasednou František Hála, Milan Horáček, Zdeněk Musil, Roman Schiffer a Ivan Souček. Smírčí výbor bude pracovat ve složení Tomáš Černý, František Hýbner a Jan Wiesner.


Zařazenopá 24.05.2019 11:05:00
ZdrojASMP
Originálamsp.cz/jaroslav-hanak-se-stal-potreti-prezidentem-svazu-prumyslu-a-dopravy-cr/
KategorieZpravodaj AMSP ČR
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.