Zahraniční pomoc pro snazší digitální transformaci českých firem: projekt DigitaliseSME

V průběhu letošního roku běží ve všech zemích EU včetně Česka evropský projekt DigitaliseSME, který si klade za cíl pomáhat firmám s jejich digitální transformací, a to prostřednictvím přeshraničních výměnných pobytů odborníků na různé oblasti digitalizace - digitálních enablerů - přímo ve firmách. Firmy mohou získat účinnou pomoc při své vnitřní digitalizaci se zaměřením na různé oblasti jako jsou digitální marketing, automatizace komunikace se zákazníky nebo zefektivnění vnitřních procesů s využitím digitálních nástrojů. Náklady na realizaci tohoto odborného poradenství jsou kryty z rozpočtu EU a hostitelská firma hradí přicestovavšímu odborníkovi pouze ubytování.

Za Českou republiku a okolní země je k dispozici maximálně 15 míst pro zájemce z řad malých a středních firem, které mají zájem posunout své podnikání vpřed s využitím digitálních nástrojů. Základním předpokladem pro účast v projektu je registrace firmy skrze webové rozhraní a identifikace smysluplného interního digitálního projektu, který má systémový charakter a mohl by sloužit jako inspirace i ostatním podnikům. A pak také samozřejmě dostatek ochoty a kapacity hostitelské firmy po dobu jednoho měsíce intenzivně spolupracovat s vybraným "digitálním enablerem" - odborníkem na oblast digitalizace, do které spadá projekt hostitelské firmy.

"Celá digitální transformace je a měla by být o efektivitě, produktivitě a zlepšení péče o zákazníky," říká k základní motivaci firem pro účast v projektu DigitaliseSME jeho národní koordinátorka pro ČR a okolní země Tereza Šamanová ze sdružení CzechInno. "Pokud firmy nezlepší tyto tři zásadní oblasti - které jsou nedílně propojené - riskují, že je v příštích pěti až deseti letech předstihne jejich dynamičtější konkurence," uzavírá Tereza Šamanová.

A jak to tedy prakticky udělat?

Jste-li malá a střední firma se sídlem v některém ze států EU a EHP a máte-li zájem o realizaci projektu, který napomůže Vaší digitální transformaci, pak se přihlaste na www.digitalisesme.eu k účasti do projektu DigitaliseSME a získáte zcela bezplatně měsíc času Vámi vybraného zahraničního odborníka na Vámi vybranou oblast digitalizace.

Musíte však na straně druhé:

- Identifikovat si interní digitální projekt, při jehož realizaci uvítáte pomoc zahraničního odborníka.

- Zajistit pro tohoto hostujícího odborníka ubytování a stravu po dobu jeho pobytu u Vás ve firmě (jehož délka obvykle nepřesáhne 2 týdny; zbývající 2 týdny projektu je možné realizovat distančně).

- Počítat s tím, že na realizaci Vašeho "digitálního projektu" musíte být kapacitně připraveni.

Zájem o zapojení do projektu DigitaliseSME již projevilo téměř 130 firem z celé Evropy, pro které je připraveno pracovat více než 80 odborníků na různé oblasti digitalizace (digitálních enablerů) ze všech evropských zemí. Zapojit se a vybrat si mezi nimi svou pomoc pro digitální transformaci můžete i Vy.

Národním koordinátorem projektu DigitaliseSME pro Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko a Slovinsko je sdružení CzechInno - nevládní nezisková a apolitická organizace, která stála u zrodu Středoevropské platformy pro digitální inovace CEEInno a je jedním z partnerů Hubu pro digitální inovace (H4DI), jehož cílem je napomáhat českým malým a středním firmám v jejich digitální transformaci.

Náklady na projekt DigitaliseSME jsou hrazeny z rozpočtu Evropské unie.

Kontakt:

CzechInno, z.s.p.o.

T: +420 608 86 56 56

E: info@czechinno.cz


Zařazenoút 21.05.2019 10:05:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31298

Související témata

Farmaceutické firmy
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V