Ve sněmovně dnes po roce opět získalo převahu srdce

"Po roce se do sněmovny vrátila atmosféra ryzí dětské srdečnosti, upřímné lidskosti, vzájemné podpory a empatie. Srdce s láskou darované slaví už páté narozeniny, roste a získává na věhlasu, což mě těší. Stovky soutěžních týmů, desítky tisíc dětí z celé České republiky a k tomu další z českých škol v zahraničí, to je prostě paráda! Děkuji organizátorům, porotcům, pedagogům. Smekám přede všemi, kdo se do soutěže zapojili. Třeba díky 'Srdci' navážete nová přátelství, máte toho totiž mnoho společného: nezavíráte oči před trápením, smutkem či nespravedlností a máte vůli pomáhat. Svůj čas jste mohli strávit jakkoli, a vy jste si vybrali právě tenhle projekt. To není samozřejmost. Dali jste si tu práci a mapovali situaci ve svém okolí, vymýšleli jste kreativní návrhy a svoje plány dotáhli do konce. Ani to není samozřejmost v dnešní on-line době," zahájil setkání vítězů 5. ročníku celostátní soutěže Srdce s láskou darované předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček, který má nad soutěží záštitu. Letos byl také členem poroty a udělil třem týmům zvláštní ocenění.

V hlavním zasedacím sále zasedly 20. května na místa poslanců téměř dvě stovky žáků, učitelů, vychovatelů a dalších příznivců tohoto projektu. Sjeli se do Prahy z různých koutů republiky jako nejlepší z 4000 dětí ze 150 škol, které se do pátého ročníku Srdce s láskou darovaného zapojily. Na mnoha školách probíhala školní kola, Srdcem žily opět celé obce i regiony. Z tolika soutěžních prací nebylo pro porotu vůbec snadné vybrat vítěze. Kromě zástupců organizátorů a Radka Vondráčka v ní mimo jiné tradičně zasedali herci Studia Ypsilon Martin Dejdar, Jiří Lábus a Jan Jiráň s ředitelem Ypsilonky Janem Schmidem.

Soutěžilo se ve dvou věkových kategoriích. V mladší (MŠ a 1. a 2. třídy) zvítězila ZŠ a MŠ Hvozdná se svým projektem Kdo si hraje, nestárne. Jejich třída se na několik měsíců proměnila v dílnu, kde děti vyráběly originální dřevěné hry pro Domov seniorů. Ve starší kategorii (3. až 9. ročníky základních škol) dostali zlaté medaile klienti Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč za své vyznání Přátelé jsou jako andělé. Na stupně vítězů v těchto hlavních kategoriích dále vystoupaly týmy dětí ze ZŠ Porubské 832, Ostrava-Poruba, ZŠ Hanspaulka, Praha 6, nebo ZŠ A. Hrdličky, Ostrava-Poruba.

Zvláštní cenu pro školu za školní kolo si odnesla ZŠ Chýnov za svůj projekt Kniha dobrých skutků, do něhož se zapojila skutečně celá škola. Zvláštní cenu za technickou tvořivost obdržel spolek Kutilové ze Starého Sedla u Tachova za práci Srdce pro ptáčky. Za šíření myšlenky projektu Srdce s láskou darované byly oceněny dvě zahraniční školy - Czech School Scotland CIC z Edinburghu a Česká škola KuBik z Frankfurtu nad Mohanem. A ze sněmovny si ho odnesl také hudební soubor Stračovské hvězdičky. Radek Vondráček udělil zvláštní cenu předsedy PS PČR třem týmům: MŠ Čtyřlístek, Říčany u Prahy, za práci Kouzelný strom, ZŠ a MŠ Kyjovice za Srdíčka pro nemocná srdce a ZŠ a MŠ Libouchec za Srdce pro Sabinu a její zvířátka.

A tradičně se hlasovalo na internetu, kde děti letos nasbíraly 137 562 hlasů. Veřejnou hlasovací soutěž nakonec vyhrál tým ze ZŠ Hálkova, Humpolec, za práci Nic není černobílé a tatáž škola se umístila v této kategorii, o níž rozhodovali příznivci projektu on-line, na třetím místě. Druhý největší počet hlasů získali deváťáci ze ZŠ Peruc se svou prací Sen.

Za myšlenkou soutěže Srdce s láskou darované stojí od počátku vydavatelství ANTECOM a společnost OPTYS, které jsou také jejími hlavními organizátory a sponzory. Patronem je Studio Ypsilon. Dalšími sponzory jsou společnosti Inpublic Group, RENE, Centropen, Duhová kočka, Muzeum a galerie Orlických hor, Muzeum krajky a město Vamberk, Boutique hotel Radun, čokoládovna Pralinka, perníkárna JaJa a varhanice Irena Chřibková. Hlavním mediálním partnerem je časopis AGE.

Pět let Srdce s láskou darovaného v číslech:

25 000 soutěžících z celé České republiky

1300 soutěžních prací

Téměř 600 000 hlasů on-line z 90 zemí světa

Více informací najdete na www.srdceslaskou.cz.

Foto: zdroj PSP ČR

Kontakt:

ANTECOM s.r.o.

Redakční servis: +420 602 313 176

produkce@antecom.cz

www.srdceslaskou.cz

www.age-management.cz

www.antecom.cz

https://www.facebook.com/srdceslaskou/


Zařazenoút 21.05.2019 09:05:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31297
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.