Tesco chce menší a modernější obchody. Tyto změny připravuje

Obchodní řetězec Tesco připravuje několik změn, aby držel krok s dobou. Své obchody chce přizpůsobit nejmodernějším trendům - zaměřit se především na čerstvé potraviny a stavět menší prodejny.

Tesco stále expanduje - i v tomto roce se proto zákazníci mohou těšit na nové prodejny. Kde budou stát, to zatím vedení obchodního řetězce neodtajnilo. Má však velké plány.

"Naší strategií je provozovat profitabilní obchody různých formátů včetně online prodeje potravin, které budou zákazníkům nabízet požadované produkty. V tomto finančním roce plánujeme otevírat nové obchody zejména menších formátů," sdělil TN.cz mluvčí Tesca Václav Koukolíček.

Už v loňském roce Tesco otevřelo tzv. sousedské obchody. Nový formát obchodů se zaměřuje zejména na malé nákupy čerstvých potravin - v tomto roce by jich mělo v Česku vyrůst až patnáct. Lidé podle ředitele řetězce Patrika Dojčinoviče upřednostňují menší nákupy poblíž svého bydliště.

Čerstvé potraviny jako ovoce, zelenina nebo pečivo by měly v nových obchodech hrát zásadní roli a zabírat značnou část prodejní plochy. "Chceme, aby naše obchody poskytovaly našim zákazníkům produkty a služby, které vyžadují," tvrdí Koukolíček.

"Investice do modernizace našich obchodů jsou nedílnou součástí našeho podnikání a postupně jí procházejí všechny naše obchody, důraz je kladen především na oddělení čerstvých potravin a použití moderních technologií, které mají zákazníkům usnadnit a zpříjemnit nakupování jako je nákup pomocí scanerů nebo platba mobilním telefonem," dodal Koukolíček.

Scanery jsou ve světě nakupování relativní novinkou. Jedná se o čtečky, pomocí kterých zákazníci snímají čárové kódy. Mají poté k dispozici okamžité informace o svém nákupu. "Modernizací tak v poslední době prošly naše obchody v Praze Luka, na Smíchově, v Opavě nebo v Ostravě Třebovicích, v Ostravě jsme od loňského srpna nově spustili i naší službu na rozvoz potravin," napsal Koukolíček.

Velký důraz klade Tesco na sezónní nabídku produktů. "V současnosti se jedná např. zahradnický sortiment, dále pak výrobky na grilování, postupně přibydou školní pomůcky a vyvrcholí to vždy vánoční sezonou, která je pro nás zcela klíčová," uvedl mluvčí Tesca.

"Zákazníci se také mohou těšit na širokou nabídku lokálního ovoce a zeleniny jako např. Česká okurka, rajčata, borůvky nebo chleby oceněné odbornou porotou jako Chléb roku," dodal mluvčí.


Zařazenopá 17.05.2019 05:05:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova Ekonomika
Origináltn.nova.cz/ext/tesco-chce-mensi-a-modernejsi-obchody-tyto-zmeny-pripravuje.html
Přílohy

Související témata

Obchod | Zahraniční obchod
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V