Top'rezidence Pomezí – poklepání na základní kámen

Ve čtvrtek 16. května v pražských Košířích proběhlo slavnostní poklepání na základní kámen rezidenčního projektu společnosti KKCG Real Estate - top’rezidence POMEZÍ. V první etapě se zde realizuje 90 prémiových nízkoenergetických bytů včetně dvouúrovňových penthousů. Výstavbu na úpatí stolové hory Vidoule zahájilo na konci listopadu 2018, v roli generálního dodavatele, sdružení firem Metrostav a.s. divize 9 a ENESA a.s. Aktuálně je výstavba ve fázi realizace monolitických konstrukcí a předpokládané dokončení první etapy je v prvním kvartálu roku 2021. V současné době je prodáno 40 % bytů z první etapy.

Na základní kámen top’rezidence POMEZÍ poklepali spolu s představiteli KKCG Real Estate Petrem Pujmanem, Patrikem Skálou a Ottou Kovalem také zástupci dodavatelů, ředitel Metrostav a.s. divize 9 Martin Sirotek a generální ředitel ENESA Václav Taubr. K poklepání se připojil i autor projektu, architekt Petr Bouřil. Základní kámen z mrákotínské žuly zůstane součástí top’rezidence POMEZÍ jako jeden z komponentů kamenných zídek v rámci zahradní architektury.

Top'rezidence POMEZÍ navazuje na úspěšnou a oceňovanou realizaci nízkoenergetických domů v Šáreckém údolí na Praze 6. "Svým rozsahem je POMEZÍ několikanásobně větší, hovoříme o území 3,7 hektarů, na jehož urbanistickém návrhu pracovalo v rámci architektonického workshopu 12 zahraničních i tuzemských architektonických ateliérů. Odborná porota za účasti zástupců MČ Praha 5 vybrala koncept "bydlení v parku", který bude realizován v několika etapách," říká generální ředitel KKCG Real Estate Petr Pujman.

Vítězný koncept "bydlení v parku" vznikl kompilací práce ateliérů Bogle Architects (UK), sdružení Baumschlager Eberle (AT) / Hnilička architekti (CZ), majo architekti (CZ) a ABM architekti (CZ).

Právě poslední jmenované studio ABM architekti v čele s Petrem Bouřilem přináší první čtveřici bytových domů s dispozicemi 2+kk až 5+kk o výměrách od 40 do 250 m2 podlahové plochy a variantách bytů s předzahrádkami, balkony či terasami. Pro milovníky komfortních otevřených prostor jsou v nabídce dvouúrovňové penthousy.

Všechny byty jsou realizovány v nízkoenergetickém standardu s řízeným větráním s rekuperací tepla a dochlazováním přiváděného vzduchu. Vytápění je zajištěno podlahovými konvektory v koupelnách, doplněnými elektrickými rohožemi, penthousy jsou vytápěny teplovodním podlahovým topením. Ve standardech bytů top'rezidence POMEZÍ jsou kvalitní dřevěné podlahy a dveře, stejně jako dřevěná okna, zasklená izolačním trojsklem s venkovními žaluziemi. Díky inteligentní elektroinstalaci je možné z jednoho místa ovládat topení, rekuperaci, klimatizaci (penthousy) i venkovní žaluzie.

Top'rezidence POMEZÍ svým budoucím obyvatelům nabídne ojedinělé výhledy na pražské panorama či do klidné zeleně přilehlého parku Košíře-Motol. Rezidenti top'rezidence budou mít k dispozici služby portálu Chamberlain; ten spravuje servisní společnost FM&S, která je součástí skupiny KKCG. Kromě standardní správy bytových domů nabízí služby "hodinového manžela". Prostřednictvím Chamberlaina si bude možné objednat například úklidový a zahradnický servis, mytí a čištění vozidel, catering a podobně.

"Dokončení první etapy plánujeme na jaro 2021. Pro výstavbu a realizaci jsme vybrali silné a stabilní dodavatele Metrostav a ENESU, což přináší pro nás i budoucí rezidenty záruku dodržování nastavených harmonogramů v souladu se stavebními postupy," zdůrazňuje Patrik Skála, technický ředitel KKCG Real Estate.

Ve druhé etapě, která je momentálně ve fázi povolovacího procesu, se nacházejí byty, vily a řadové rodinné domy. Celý urbanistický koncept "bydlení v parku" tvoří 148 bytů, 38 řadových rodinných domů a pět samostatných vil, které jsou realizovány pod značkou top’rezidence POMEZÍ.

"Top'rezidence je dnes již zavedená a mezi klienty známá značka projektů KKCG Real Estate. Garantuje kvalitu lokality i standardů a náš individuální přístup ke klientům. Proto každý náš rezidenční projekt nese tuto značku s přidaným názvem lokality," upřesňuje Otto Koval, obchodní ředitel KKCG Real Estate.

www.top-rezidence.cz

Kontakty pro další informace a vizualizace v rozlišení pro tisk:

Martina Jašková, Director of PR and Events, Graffitti Networks Grafix, s.r.o.

T: 233 920 066, M: 777 578 732, E: martina@gng.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.


Zařazenočt 16.05.2019 18:05:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31278

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V