Společnost MSAB byla vybrána pro klíčovou roli v novém konsorciu financovaném EU, které vyvíjí mobilní forenzní technologická řešení pro vymáhání práva

Společnost MSAB dnes oznámila, že byla vybrána pro podporu výzkumného a vývojového úsilí konsorcia FORMOBILE, které se skládá z 19 organizací z oblastí vymáhání práva, a vládních, akademických a soukromých organizací z celé Evropy. Konsorcium je vedeno univerzitou Mittweida University of Applied Sciences. Cílem konsorcia FORMOBILE je vytvořit kompletní řetězec forenzního vyšetřování, který by umožnil přístup donucovacích orgánů k datům mobilních zařízení.

Pro dosažení cíle konsorcia jsou sledovány tři hlavní cíle:

1. Vývoj nových nástrojů a technologií pro získání dříve nedostupných mobilních dat, odemknutí mobilních zařízení a umožnění dekódování a analýzy mobilních dat.

2.Vývoj nového mobilního forenzního standardu založeného na požadavcích stanovených vymáháním práva, s přihlédnutím k právním a etickým otázkám.

3.Rozvoj školení pro nový standard a nástroje, aby byla zajištěna konzistence a vysoká kvalita vyšetřování a mobilní forenzní analýzy.

Konsorcium FORMOBILE si zajistilo podporu Evropské komise díky sestavení návrhu, který splňoval požadavky na technologii, jež má posílit boj proti trestné činnosti a terorismu pomocí digitální forenzní analýzy. Tímto způsobem bude konsorcium pomáhat EU rozšiřovat Evropský program pro bezpečnost, který má zajistit, aby lidé žili v prostoru svobody, bezpečnosti a práva bez vnitřních hranic.

Práce na projektu byly zahájeny v květnu 2019 a budou probíhat tři roky. Tento projekt obdržel finanční prostředky z programu Evropské unie pro výzkum a inovace Horizont 2020 na základě grantové dohody č. 832800.

„Jsme velmi potěšeni, že máme příležitost spolupracovat s dalšími agenturami v celé Evropě, abychom pomohli učinit svět bezpečnějším díky modernizaci digitálních forenzních nástrojů a standardů, které dnes existují," řekl Joel Bollö, generální ředitel společnosti MSAB. „Je to výraz velkého uznání pro vedení a odborné znalosti společnosti MSAB a jsme vděčni za tuto příležitost. Zločinci a teroristé jsou stále více sofistikovaní v oblasti používání mobilních zařízení, šifrování a aplikací. V číslech je síla a díky společnému úsilí bude projekt FORMOBILE přínosem pro celou digitální forenzní komunitu - a pro všechny občany EU."

O společnosti MSAB

MSAB je světovým lídrem v oblasti mobilních forenzních technologií, jejichž cílem je získávat a analyzovat data z mobilních zařízení. Proprietární produkty společnosti se staly de facto standardem v oboru a používají se k zajištění důkazů ve více než 120 zemích. Produkty jsou doplněny širokou škálou vzdělávacích kurzů, které umožňují zákazníkům získat certifikaci v oblasti forenzních metod získávání a analýzy dat z mobilních zařízení. Zákazníci zahrnují policii, armádu, nápravná zařízení, celní bezpečnost hranic a další organizace. Společnost MSAB je kótována na burze NASDAQ Stockholm pod ticker symbolem: MSAB B.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/886959/EU_LOGO.jpg

KONTAKT: Joel Bollö, generální ředitel, MSAB, press@msab.com


Zařazenost 15.05.2019 13:05:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31268

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.