Spolupráce AMSP ČR a TA ČR startuje na praktické úrovni

Hned první aktivitou pár dnů po podpisu memoranda o spolupráci bude spolupráce na programu dvou přijíždějících delegací v oblasti aplikovaného výzkumu a vývoje, a to z Taiwanu a z čínské provincie Jiangsu.

Spolupráce s Taiwanem trvá již od roku 2010. Dosud byly v rámci programu Delta vyhlášeny 3 společné výzvy a podpořeno 9 společných projektů napříč sektory (biotechnologie, strojírenství, IT a další). TA ČR doposud spolupracovala výlučně s taiwanským Ministerstvem pro vědy a technologie (MoST), avšak letos uzavřela rozšířila spolupráci o Ministerstvo ekonomiky, které se zaměřuje na podporu soukromé sféry. Obě ministerstva se budou účastnit 1. veřejné soutěže programu Delta 2, která bude vyhlášena na konci tohoto června.

S partnerskou institucí JSTD (Jiangsu Science and Technology Department) Technologická agentura vyhlásila již 2 společné soutěže a podpořila společně 7 kolaborativních projektů v oblasti aplikovaného výzkumu a vývoje například v oblasti životního prostředí či nanomateriálů. Zapojení Jiangsu se předpokládá i v 1. veřejné soutěži programu Delta 2.

Právě v rámci přípravných aktivit pro 1. veřejnou soutěž programu Delta 2 očekáváme příjezd těchto výzkumných delegací. V úterý 7.5.2019 proběhnou již 6. Česko-Taiwanské Technologické dny, jejichž hlavními tématy jsou chytré strojírenství, autonomní vozidla a technologie ve zdravotnictví. Taiwanskou delegaci tvoří přibližně 16 členů, kteří budou doprovozeni generální ředitelkou MoST.

V pátek 10. 5. 2019 proběhne na TA ČR B2B seminář s čínskými výzkumníky z provincie Jiangsu. Delegaci tvoří 19 členů, z toho 11 zástupců soukromé sféry. Ti se profilují v následujících oblastech: Smart technologies & Smart machinery, Artificial intelligence, Medical devices, Environment Rail transport, Materials.

Informujeme tímto co nejširší pole podniků, především malé a střední podniky, které jsou typickými účastníky programu Delta o možnostech účasti na jednání s uvedenými delegacemi.

Kontaktní osoba pro zájemce:
S případnými dotazy se, prosím, neváhejte obrátit na paní Lucii Bílou z Úseku mezinárodní spolupráce TA ČR (bila@tacr.cz či na tel. 770180556), která je rovněž kontaktním bodem pro případné zájemce.

Zdroj: AMSP ČR
http://amsp.cz/amsp-cr-a-ta-cr-uzavrely-memorandum-o-spolupraci/


Zařazenočt 18.04.2019 09:04:00
ZdrojAMSP
Originálamsp.cz/spoluprace-amsp-cr-a-ta-cr-startuje-na-prakticke-urovni/
KategorieEU Zpravodaj
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V