Vychází mini publikace Agilní HR

V těchto dnech na portále leanpub vychází mini publikace "Agilní HR aneb Jak změnit Human Resources v agilní organizaci", kterou sepsala Zuzana ‘Zuzi’ Šochová přední Agilní koučka, certifikovaná Scrum trenérka a členka Board of Directors nadnárodní organizace Scrum Alliance (USA).

Kniha adresuje v našich končinách opomíjenou oblast Human Resources, která se při změně řízení firmy směrem k agilnímu přístupu, musí také změnit. Protože pokud chcete opravdu změnit firemní kulturu a firmu posunout směrem k agilní organizaci, nemůžete se zastavit na hranici IT oddělení, kde je zavádění Agilu nejčastější. Je potřeba, aby i ostatní oddělení fungovala na stejné vlně. A to včetně HR (tedy Human Resources). Zdánlivě to není velká změna, i v Agilní organizaci musí HR pomáhat s hledáním a najímáním zaměstnanců, vzděláváním, rozvojem lidí atd. - ale najednou se nezaměřujeme na jednotlivce a jejich specializaci. HR musí umět najímat zaměstnance do týmů, schopnost týmové spolupráce, ochota učit se nové věci, a mindset je daleko důležitější než konkrétní znalost.

"Ze své role a práce v Board of Directors Scrum Alliance vidím, jaké výzvy se objevují při zavádění Agilního přístupu do komplexních organizací. V posledních letech adopce Agilních přístupů velmi pokročila, ale ne tak v našich končinách, kde se většina transformací zastaví na úrovni týmu či oddělení. Máme dvě velmi podceněné oblasti - budování moderního Agilních Leadershipu včetně porozumění Agilnímu přístupu na C-level úrovní a pak podpora Agilu ze strany HR," říká Šochová a dodává "Agilní Leadership se snažím zde již několik let propagovat a nyní přišla řada na Human Resources. Proto vznikla i tato mini publikace jako podpora pro všechny, kdo chtějí Human Resources změnit. Jak já s oblibou říkám, v Agilních organizacích tuto problematiku lépe vystihuje termín Human Relations, někdy se s oblibou říká také Talent Management."

Kniha je ke stažení na portále leanpub.com a je možné ji stáhnout zdarma.

O autorce:

Zuzana Šochová vystudovala MBA na Sheffiled Hallam University. Více než 15 let se pohybuje v oblasti ICT, kde pracovala na různých úrovních od pozice SW vývojáře až po pozici ředitele IT. V současné době se věnuje agilnímu coachingu, školením a konzultacím. Spolupracuje s různými firmami a jako externí kouč, konzultant a školitel jim pomáhá upravit jejich procesy tak, aby byly efektivní, flexibilní a fungovaly v rámci kontextu konkrétních firem. Jako Certifikovaný Scrum trenér (CST - Certified Scrum Trainer) s certifikací od americké Scrum Alliance proškolila již několik tisíc ScrumMasterů, Product Ownerů a Agilních Leaderů po celém světě. Je autorkou knihy "The Great Scrum Master: #ScrumMasterWay" (Addison-Wesley Signature Series (Cohn)) publikované v USA a ČR vydané pod názvem "Skvělý ScrumMaster: #ScrumMasterWay" (Computer Press) a knihy "Agilní metody řízení projektů" (Computer Press). Je členkou Board of Directors americké Scrum Alliance.

Odkazy:

https://leanpub.com/agilnihr

http://sochova.cz

http://soch.cz/blog

Kontakt:

zuzana@sochova.cz ; tel: +420 602 373 307


Zařazenoút 26.03.2019 10:03:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30926

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.