Kadaň získala pozemky po bývalých státních podnicích

21.03.2019
Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Chomutově se podařilo převést pozemky v minulosti vedené v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka, jejichž majetkoprávní prověřování bylo velice složité.

?Jednalo se o pozemky o celkové rozloze 3 191 m2 ležící v katastrálním území Kadaň. Pozemky jsou umístěny v zástavbě panelových domů mezi ulicemi Jungmannova a Komenského. Nachází se na nich veřejná zeleň, příjezdové cesty, parkoviště, silniční těleso místní komunikace a chodníky, o které město Kadaň pečuje. Stavby komunikace, parkoviště a chodníků jsou v majetku města, proto město požádalo o převod těchto pozemků do svého vlastnictví. Pozemky tedy byly do vlastnictví města Kadaň převedeny bezúplatně ve veřejném zájmu s omezujícími podmínkami po dobu deseti let.

Před převodem však byly pozemky v katastru nemovitostí evidovány na neznámého vlastníka. Bylo tedy nejdříve nutné provést majetkoprávní šetření za účelem zjištění skutečného vlastníka. V průběhu šetření vyšlo najevo, že je u jednotlivých parcel jako poslední vlastník uveden například Oblastní komunální podnik v Kadani, bytový sektor, nebo operativní správa Západočeské tiskány, národní podnik Plzeň; Školní statek Kadaň; Uhelné sklady, národní podnik; Okresní ústav národního zdraví v Chomutově nebo Generální investor KNM v Karlových Varech.

Pro získání dalších podkladů musel ÚZSVM oslovit řadu úřadů, například Katastrální pracoviště Chomutov, Státní pozemkový úřad, Národní archiv Praha, Státní oblastní archiv v Litoměřicích, Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo financí, Krajský soud v Plzni, příspěvkovou organizaci Krajská majetková či Státní oblastní archiv v Plzni. Na konci tohoto šetření se zjistilo, že jedná o majetek státu, s nímž nehospodaří žádná organizační složka státu, a proto byly pozemky podle zákona o majetku státu zapsány na ÚZSVM, který je převedl městu. Kadaň převodem získala do vlastnictví nové pozemky v celkové účetní hodnotě 580 379 Kč.
 
Seznam tzv. nedostatečně identifikovatelných vlastníků zveřejňuje ÚZSVM na svých webových stránkách. Obsahuje údaje o 240 tisících nemovitostech, z toho je 230 tisíc pozemků a 8,5 tisíce staveb. Nedostatečně identifikovaných fyzických osob se v něm nachází zhruba 160 tisíc a přibližně 1 600 právnických osob. Kolem 11 tisíc položek je zapsáno na zcela neznámé vlastníky. Další informace naleznete zde: https://www.uzsvm.cz/nedostatecne-urcite-identifikovani-vlastnici-2140-0-85/.

Zařazenočt 21.03.2019 10:03:00
Zdrojuzsvm.cz
Origináluzsvm.cz/aktuality-1325-0-85/kadan-ziskala-pozemky-po-byvalych-statnich-podnicich-135605/
KategorieAktuality

Související témata


Dane a danová priznání - informace, termíny, formuláre



Více zpráv k tématu Dane



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V