MŠMT podpoří stavby sportovišť za téměř tři miliardy korun

MŠMT podpoří stavby sportovišť za téměř tři miliardy korun

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ukončilo proces hodnocení více než 250 žádostí o investiční podporu na rok 2019 ve dvou výzvách. Celková dotace MŠMT činí 1,6 mld. Kč a hodnota letos realizovaných staveb je téměř 3 miliardy Kč.

V první výzvě určené pro tělovýchovné jednoty a sportovní kluby bude podpořeno minimálně 107 projektů, v každém kraji to pak budou minimálně dva. Výše podpory je téměř 1,2 mld. Kč a celková hodnota staveb dosáhne 1,8 mld. Kč. Tato výzva je zaměřena především na rekonstrukce. Mezi nejpotřebnější patří např. sportovní hala TJ Slavia Hradec Králové, atletický stadion Emila Zátopka v Kopřivnici nebo proběhne rekonstrukce za téměř 50 mil. Kč fotbalového stadionu v Tachově.

Ve druhé výzvě bylo vybráno 17 městských projektů s předpokládanou výše dotace 420 mil. Kč a celkovou hodnotou staveb 1,1 mld. Kč. Největší podpořenou stavbou je městská plavecká hala v Lounech, dále se postaví 4 nové sportovní haly a významně se rekonstruují 4 zimní stadiony. Mezi podpořenými stavbami je i Judo aréna v Jablonci nad Nisou a rekonstrukce městských stadionů či sportovních areálů.

MŠMT nyní oslovuje úspěšné žadatele a připravuje výzvy na rok 2020, které v podobném rozsahu plánuje vyhlásit v červnu letošního roku.

Foto: DKarchitekti

Nahoru


Zprávy o koruně

St 08:15 Překvapivě odolná koruna (ČSOB-Dealing) Měny-forex
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste