Ocenění českých lídrů startuje třetí ročník

Ocenění českých lídrů v červnu představí největší a nejúspěšnější ryze české firmy

Největší ryze české firmy s nejlepšími hospodářskými výsledky letos již potřetí představí projekt OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ. Odborná porota vítěze vybere z 1307 společností, které do soutěže nominoval její odborný garant, mezinárodní společnost CRIF - Czech Credit Bureau.

"Výjimečnost projektu spočívá v tom, že se obrací k největším ryze českým společnostem, které logicky patří mezi lídry ve svém oboru. Spojuje je společné - dávno překonaly hranice svého města, kraje či republiky. Řada z nich patří mezi světovou špičku, kdy svými nápady, know-how, výrobky a službami ovlivňují podnikání v rámci celého světa. Rozhodně můžeme být pyšní na to, že i tak malá země jako je naše má takové postavení. Na tyto firmy můžeme být právem hrdí a navíc jejich majitelé jsou tím nejlepším příkladem pro budoucí generace mladých podnikatelů. Jsou významnými zaměstnavateli, kdy například v loni finalisté poskytovali práci více jak 14,5 tisíci lidí. Jsou to zejména výrobní společnosti a 70 procent z nich jsou firmy rodinného typu," říká zakladatelka OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ Helena Kohoutová.

V loňském roce vyhovělo kritériím OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ 1328 firem, z nichž se rekrutovalo 85 finalistů. Převážně se jednalo o výrobní společnosti, které se v drtivé většině zaměřují také na export. "Jsme od počátku odborným garantem soutěže OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ a letos chceme využít k dalšímu zvýšení kvality hodnocení firem aktualizované modely používané v rámci zastřešující značky CRIF Ratings. Do nich patří i ekonomické hodnocení iRating, které je srovnatelné s hodnotícími systémy velkých bank a využívá jej řada finančních institucí, přičemž je v souladu s metodikou BASEL II," prozrazuje místopředseda představenstva CRIF - Czech Credit Bureau Pavel Finger s tím, že při hodnocení do soutěže přihlášených firem sleduje společnost CRIF řadu finančních ukazatelů a zároveň prověřuje, zda hodnocená firma nemá závažné varovné informace (dluhy, insolvence nebo exekuce a další).

"Tím je zaručeno, že do projektu jsou zařazeni skuteční lídři českého byznysu, kteří si zaslouží náš obdiv a ocenění," dodává.

Generálním partnerem 3. ročníku OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ je společnost Vodafone. "Čeští lídři jsou ti, kteří svou činností přispívají k modernizaci ekonomiky, rozvoji podnikání a zvyšování konkurenceschopnosti Česka, a to i přes už chronický nedostatek pracovních sil," říká Michal Müller, obchodní ředitel pro firemní zákazníky společnosti Vodafone, a doplňuje: "V každém kraji najdeme příkladné české firmy, které podporují nasazování nových technologií, inovativních obchodních modelů a pružně reagují na aktuální trendy. Právě takovým lídrům vděčíme za jejich hmatatelný podíl nejen na růstu produkované přidané hodnoty, ale i za zvyšování životní úrovně a blahobytu společnosti a celých regionů."

"Je sympatické, že v dnešním občas uspěchaném, často přetechnizovaném a stále více mezinárodně propojeném světě se najde skutečně tuzemská soutěž, která se zaměří jen na naše domácí firmy. Takové, které v naší zemi vznikly, působí zde a časem možná expandují i za její hranice. V Expobank CZ právě takové firmy rádi přivítáme (resp. již obsluhujeme) coby naše klienty a rádi jim nabídneme bankovní služby a produkty jak pro jejich tuzemské podnikání, tak i pro export do zahraničí," říká Miloš Večeřa, Senior Acquisition Manager, Trade & Export Finance Specialist, Corporate Banking, Expobank CZ a.s.

Společnosti, které jsou 100% v rukách českých majitelů, dosahují ročního obratu minimálně 200 milionů korun alespoň v jednom hodnoceném roce, zaměstnávají více jak 50 lidí a získaly nominaci odborného garanta, se mohou do soutěže registrovat online do 11. dubna 2019. Vítězové budou představeni na slavnostním večeru 12. června 2019 v sídle společnosti Microsoft v Praze. Více informací o projektu naleznete na www.oceneniceskychlidru.cz.

Kritéria hodnocení:

Společnost je do projektu nominovaná na základě analýzy veřejně dostupných údajů všech společností v České zpracovaných odborným garantem, kterým je prestižní mezinárodní společnost, specialista na rating a scoring firem, CRIF - Czech Credit Bureau, a. s. Předpokladem je dostupnost závěrek za rok 2017 a 2018 iRating ve stupních 1 - 11. Součástí registrace je zodpovězení otázek a poskytnutí ekonomických výsledků posledního známého čtvrtletí. Společnosti dále splňují pravidlo 100% českého vlastnictví a českého občanství majitelů, pravidlo ročního obratu 200 milionů korun a výše bez omezení alespoň v jednom hodnoceném roce, minimálního počtu 50 a více zaměstnanců a v neposlední řadě mají podvojné účetnictví nejméně po dobu čtyř let. Vítěz předchozích ročníků se může do soutěže přihlásit nejdříve za následující tři roky.

Projekt podporují:

Zakladatel:Agentura Helas

Odborný garant: CRIF - Czech Credit Bureau

Generální partner: Vodafone

Oficiální partner:Expobank CZ

Partneři: AutoCont, CzechTrade, Gerlach, Microsoft, Fortinet, Česká mincovna, JŠK Advokátní kancelář, BH Securities, Daquas, DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE, PRESENTIGO, NSG Morison, KOPECKÝ Autosalony, Vinařství Maláník&Osička, Mediarex, MASTERCARD, Program H Plus, DENTALO, FARMAX, SATUM Czech, LIKOR.

Pro další informace v České republice můžete kontaktovat:

Agentura Helas, s.r.o.

Zuzana Hniličková

Tel.: 608 201 504

E-mail: helas@helas.org


Zařazenočt 28.02.2019 15:02:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30754
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.