TESCAN expanduje do Japonska

Hned dva významné kroky pro posílení exportu do Asie má za sebou brněnský výrobce elektronových mikroskopů TESCAN. Firma se zúčastnila největší světové konference věnované nanotechnologiím Nanotech 2019, která se konala v Tokiu. Právě v Japonsku se v těchto dnech dokončuje první instalace elektronového mikroskopu TESCAN.

Asijský trh je pro elektronové mikroskopy významným odbytištěm, protože se zde nachází většina výrobců polovodičových součástek i dostatek špičkových vědeckých pracovišť. TESCAN zde má stálé zastoupení v podobě dceřiné společnosti TESCAN China, jež funguje v Šanghaji od roku 2009, v ostatních zemích regionu zajišťuje instalace a servis pomocí výhradních distributorů. Do asijských zemí firma exportuje přibližně 40 % výrobní produkce, počet exportních zemí se nově rozšíří o Japonsko.

„Japonsko je specifická země, nachází se zde dva významní výrobci elektronových mikroskopů, kteří mají domácí trh velmi dobře obsazen. Podařilo se nám přijít s technicky natolik unikátním řešením, které nedokázaly nabídnout ani domácí firmy, a tak v těchto dnech dokončujeme instalaci našeho prvního elektronového mikroskopu na jedné z tokijských univerzit,“ uvedl Antonín Doupal, jenž má export do asijských zemí na starost.

TESCAN se minulý měsíc v Japonsku představil i na prestižním veletrhu Nanotech 2019, který je celosvětově nejvýznamnější konferencí o nanotechnologiích. Během tří dnů se na tokijském výstavišti vystřídalo 43 tisíc návštěvníků, kteří mohli TESCAN vidět v samostatném stánku i jako firmu reprezentující Českou republiku na expozici CzechInvestu.

TESCAN věří, že bude na japonském trhu dále posilovat, další objednávky očekává v průběhu tohoto roku. "Po Jižní Koreji a Číně vidíme další prostor pro růst právě v Japonsku, kde se ročně instalují řádově stovky nových elektronových mikroskopů. Přibližně třetina jde k výrobcům polovodičových součástek a zbytek do výzkumu. V obou případech mají japonští zákazníci zájem o mikroskopy nejvyšší třídy,“ upřesňuje Antonín Doupal.

Elektronové mikroskopy se v polovodičovém průmyslu používají zejména ke kontrole kvality výroby, a musí tak nabízet špičkové rozlišení, možnost obrábění vzorku i pokročilou automatiku snímání. Fungují v nepřetržitém provozu, operátoři se u nich střídají ve třech směnách. Náročný bývá také jejich servis, který musí být prováděn v řádu jednotek hodin. Elektronové mikroskopy TESCAN využívají například technologičtí giganti LG a Samsung.

Lucie Brnková

www.tescan.com

e-mail: lucie.brnkova@tescan.com


Zařazenočt 28.02.2019 11:02:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30747

Související témata

Asie
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.