Mallinckrodt: výsledky hodnocení platformy Therakos

Společnost Mallinckrodt oznámila výsledky předběžné analýzy klinického hodnocení fáze 3 platformy Therakos(R) při léčení pediatrických pacientů se steroid-rezistentním akutním onemocněním z reakce štěpu proti hostiteli

-- Celková míra reakce překročila požadovaný středový cíl studie (n=25); společnost podle protokolu rozhodla o zastavení dalších registrací pacientů --

Mallinckrodt plc (NYSE:MNK), přední světová specializovaná farmaceutická společnost, dnes oznámila průběžnou analýzu výsledků své jednoramenné, otevřené, multicentrické studie fáze 3 zadané společností, která hodnotí účinnost léčby steroid-rezistentního akutního onemocnění z reakce štěpu proti hostiteli (aGvHD) u pediatrických pacientů s platformou Therakos® pro fotoferézu ve spojení s kapalným methoxsalenem. Vzhledem k tomu, že celková míra reakce překročila stanovený cíl ve střednědobém bodě studie, společnost se rozhodla ukončit registraci dalších pacientů pro klinické hodnocení.

Plánovaná průběžná analýza proběhla v polovině období registrace (n = 25), kdy pediatričtí pacienti (ve věku 1-21 let) dosáhli čtyř týdnů léčby potřebných k posouzení míry reakce. Analýza zjistila celkovou míru reakce 74 %. Společnost také provedla 12týdenní ad hoc analýzu, která prokázala celkovou míru reakce ve výši 48 %. Studijní protokol umožňuje ukončení studie, pokud celková reakce na léčbu při čtyřtýdenní průběžné analýze činí nejméně 48 %. Bylo zjištěno jedenáct výskytů závažných nežádoucích příhod, které vedly ke dvěma ukončením účasti subjektu ve studii a dvěma úmrtím; žádné z nich nebylo způsobeno terapií fotosférou Therakos. Bezpečnost a účinnost systému THERAKOS CELLEX pro využití při léčbě pediatrických pacientů se steroid-rezistentním aGvHD nebyla hodnocena žádným regulačním orgánem.

„Společnost Mallinckrodt je velmi ráda, že s touto křehkou populací pacientů mohla spolupracovat s pomocí pediatrické transplantační komunity," řekl Steven Romano, výkonný viceprezident a vedoucí vědecký pracovník společnosti Mallinckrodt. „Věříme, že veškeré podrobnosti z průběžné analýzy studie, které budou zveřejněny, budou smysluplným přínosem ke stávajícím informacím souvisejícím s tímto kritickým onemocněním."

Další podrobnosti o studii (NCT02524847) naleznete zde na webových stránkách www.clinicaltrials.gov.

O imunoterapii Therakos

Imunoterapie Therakos je aplikována prostřednictvím systémů CELLEX, které využívají imunitní systém pacienta k léčbě výskytu kožních T-buněčných lymfomů (CTCL) a jsou využívány akademickými zdravotnickými centry, nemocnicemi a léčebnými centry ve více než 25 zemích. Systémy fotoferézy Therakos jsou plně integrované uzavřené systémy určené pro léčení fotoferézou.

UPOZORNĚNÍ: PŘED PŘEDEPSÁNÍM NEBO VYDÁNÍM TOHOTO LÉČIVA SE SEZNAMTE S NÁVODEM K OBSLUZE

SYSTÉMŮ THERAKOS UVAR XTS nebo THERAKOS CELLEX PRO FOTOFERÉZU.

Pro fotoferézu THERAKOS® UVAR XTS®/CELLEX®:

INDIKACE

Systémy THERAKOSTM UVAR XTSTM a THERAKOSTM CELLEXTM jsou určeny pro léčení fotoferézou.

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE

Kontraindikace

Fotoferéza THERAKOSTM je kontraindikována u pacientů, kteří mají specifickou anamnézu onemocnění citlivosti na světlo. Fotoferéza THERAKOS TM je kontraindikována u pacientů, kteří nemohou tolerovat mimotělní ztrátu objemu nebo kteří mají počty bílých krvinek větší než 25 000/mm3. Fotoferéza THERAKOS TM je kontraindikována u pacientů, kteří mají poruchy koagulace nebo kteří dříve absolvovali splenektomii.

Upozornění a bezpečnostní opatření

Léčba fotoferézou THERAKOSTM by měla být vždy prováděna v místech, kde jsou k dispozici standardní lékařská nouzová zařízení. V průběhu celého procesu by měly být snadno dostupné tekutiny pro náhradu objemu a/nebo objemové expandéry. Muži i ženy by měli podniknout přiměřená antikoncepční opatření během a po ukončení léčby fotoferézou. Bezpečnost u dětí nebyla stanovena.

Nežádoucí příhody

Během jakékoli léčby zahrnující mimotělní oběh může dojít k hypotenzi. Během celé léčby pozorně sledujte pacienta pro možnou hypotenzi .

U některých pacientů byly pozorovány přechodné horečnaté reakce, 37,7-38,9 °C (100-102 ° F) během šesti až osmi hodin po infuzi fotoaktivované krve obohacené leukocyty. Horečnatou reakci může doprovázet dočasné zvýšení erytrodermie .

Frekvence léčby, která přesahuje doporučení dle označení, může mít za následek výskyt anémie .

Venózní přístup je spojen s malým rizikem infekce a bolesti .

Pro úplné informace o produktu se seznamte s příslušným návodem k obsluze systému THERAKOS pro fotoferézu.

O SPOLEČNOSTI MALLINCKRODT

Mallinckrodt je globální společnost, která vyvíjí, vyrábí, prodává a distribuuje specializované farmaceutické produkty a terapie. Oblasti zájmu zahrnují autoimunitní a vzácná onemocnění ve specializovaných oblastech, jako je neurologie, revmatologie, nefrologie, pulmonologie a oftalmologie; imunoterapie a neonatální respirační terapie pro kritickou péči; analgetika a gastrointestinálních přípravky. Další informace o společnosti Mallinckrodt naleznete na webových stránkách www.mallinckrodt.com.

Společnost Mallinckrodt využívá své webové stránky jako kanál distribuce důležitých firemních informací, jako jsou tiskové zprávy, prezentace investorů a další finanční informace. Své webové stránky využívá také k urychlení přístupu veřejnosti k časově důležitým informacím o společnosti před nebo při distribuci tiskové zprávy nebo podání u americké Komise pro cenné papíry (SEC), která zveřejňuje stejné informace. Proto by investoři měli na stránce pro vztahy s investory vyhledávat důležité a časově kritické informace. Návštěvníci webových stránek se také mohou zaregistrovat, aby jim byly zasílány automatické e-mailové zprávy a další oznámení, která je upozorňují, když jsou na odkazu stránek Vztahy s investory k dispozici nové informace.

Varovná prohlášení vztahující se k výhledovým prohlášením

Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení týkající se systému Therakos, včetně očekávání ohledně studie popsané v této zprávě. Prohlášení vycházejí z předpokladů ohledně mnoha důležitých faktorů, včetně následujících, které by mohly způsobit, že se skutečné výsledky budou podstatně lišit od výsledků ve výhledových prohlášeních: dodržení regulačních a jiných požadavků; činnosti regulačních orgánů a dalších vládních orgánů; změny zákonů a předpisů; problémy týkající se kvality výrobků, výroby nebo dodávek nebo otázky bezpečnosti pacientů; a další rizika identifikovaná a podrobněji popsaná v části „Rizikové faktory" v nejnovější výroční zprávě společnosti Mallinckrodt ve formuláři 10-K a dalších podáních u Komise pro cenné papíry (SEC), které jsou všechny dostupné na jejích internetových stránkách. Výhledová prohlášení uvedená v tomto dokumentu se promítají pouze k datu jejich zveřejnění a společnost Mallinckrodt nepřebírá žádnou povinnost aktualizovat nebo revidovat jakákoli výhledová prohlášení, ať již v důsledku nových informací, budoucích událostí a vývoje nebo jiných, s výjimkou případů vyžadovaných zákonem.

KONTAKTY

Vztahy s investory

Daniel J. Speciale, CPA

Viceprezident, vztahy s investory a IRO

314-654-3638

daniel.speciale@mnk.com

Média

Daniel Yunger

Kekst CNC

212-521-4879

mallinckrodt@kekstcnc.com

Mallinckrodt, značka „M" a logo Mallinckrodt Pharmaceuticals jsou ochranné známky společnosti Mallinckrodt. Jiné značky jsou ochranné známky společnosti Mallinckrodt nebo jejich příslušných vlastníků. © 2019 Mallinckrodt. 02/19

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/167103/mallinckrodt_plc_logo.jpg


Zařazenopá 22.02.2019 09:02:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30699

Související témata


Výsledky firem - tržby, zisk

dnes 10:31 Spotřebitelská nálada na vzestupu (ČSOB-Dealing) Investice
dnes 08:56 Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala (Raiffeisenbank a.s.) Investice
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.