Budějovický Budvar nahradil stávající RFID systém real-time lokačním systémem Sewio aby digitalizoval pohyb a snížil výdaje na provoz

Sewio, výrobce real-time lokalizačního systému (RTLS) pro digitalizaci pohybu uvnitř hal, dnes oznámil, že národní podnik Budějovický Budvar úspěšně nahradil jeho stávající RFID lokační systém širokopásmým systémem Sewio a dosáhl tak snížení výdajů na jeho provoz, zvýšil jeho dostupnost a přinesl nová data a metriky pro zvyšování efektivity logistiky.

Budějovický Budvar používal RFID systém k tomu, aby minimalizoval chybovost manipulace s více jak 20.000 paletami, na kterých je distribuováno pivo pro 76 zemí světa. Vysokozdvižné vozíky byly vybaveny RFID anténami a každá pozice na kterou se zakládají palety RFID tagem. Vzhledem k umístění antén docházelo k časté dekalibraci systému nebo dokonce k zničení antén. Systém tak byl dostupný pouze 80% času a jeho častá údržba byla jak časově, tak finančně nákladná.

Proto se Budějovický Budvar rozhodl zachovat celý proces sledování a kontroly správnosti zavážky, ale nahradit technologii, která tento proces umožňuje. RFID systém Budvar nahradil za Sewio real-time lokační systém založený na širokopásmé technologii a vyžívající čipy společnosti Decawave. Implementaci a integraci systému provedla společnost ICZ Group.

S novou technologií klesly náklady na údržbu a systém vykazuje 99% dostupnost namísto původní 80%. Nově je pohyb a pozice vysokozdvižných vozíků sledována nejen uvnitř haly, ale také venku. Získaná data o pohybu vozíků, ujeté vzdálenosti a utilizaci jednotlivých vozíků napomohli mimo jiné k lepšímu využití skladovacích prostor o 19%. Budějovický Budvar tak pokračuje v inovacích a zefektivňování provozu díky digitalizaci.

"Zatímco pořizovací náklady pro RFID a UWB byli téměř identické, pro UWB technologii jasně hovoří nižší provozní náklady. Menší riziko poškození a bezúdržbový provoz byly dalšími stěžejními důvody pro rozhodnutí nahradit RFID technologii UWB řešením od společnosti Sewio," popisuje Pavel Pánek, Head of Logistics at Budweiser Budvar.

"V mnoha projektech vidíme RFID a UWB RTLS jako dobře se doplňující technologie vhodné k integraci do jednoho řešení. Pokud však zákazník vyžaduje vysokou přesnost polohy v náročném industriálním prostředí a také škálovatelnost systému spolu s nízkými provozními náklady, UWB je jedinou správnou volbou," uvádí Milan Šimek, CEO of Sewio Networks.

"Cílem Decawave je poskytnout mikro-lokační technologie co nejširšímu počtu zákazníků díky vysoce výkonným čipům za dostupné ceny a pomoci tak firmám nastartovat jejich digitální inovativní projekty. Těší nás, že naši partneři jako je Sewio následují stejnou filozofii a vyvíjejí lokační systémy v reálném čase, díky kterým se pojem Industry 4.0 stává skutečnou revolucí," uzavírá Mickael Viot, VP Marketing at Decawave.

Celá případová studie dostupná v angličtině: https://www.sewio.net/customer-projects/budweiser-budvar/

O společnosti Sewio Networks

Sewio Networks je výrobce real-time lokalizační systému (RTLS) určenému pro digitalizaci pohybu uvnitř hal který pomáhá firmám v oblasti intralogistiky, obchodu, sportu, zábavy a zemědělství. Systém je založený na širokopásmové technologii UWB a je dodáván společně se softwarem pro management a vizualizaci sledovaných objektů.

Partnerům a zákazníkům poskytuje přesné, spolehlivé a plně škálovatelné IoT řešení pro sledování objektů a jeho využití k získání procesní vizibility, zlepšování efektivity výroby, zjednodušení toků materiálu a zvyšování bezpečnosti. Sewio technologie je implementována zákazníkům prostřednictvím partnerské sítě čítající 70+ partnerů ve 30 zemích světa. Sewio bylo založeno v roce 2014 v Brně, dnes s pobočkami v Německu (Mnichov) a Francii (Lyon). Sewio má 20 zaměstnanců a zákazníky ve 37 zemích. Mezi zákazníky patří: Volkswagen, Budvar, Pirelli, Matador, TPCA, Škoda.

Sewio Networks v číslech

● Sewio technologii v současnosti používá 170 klientů v 37 zemích světa

● Sewio je implementováno sítí 71 partnerů ve více jak 30 zemích

● Tým Sewio Networks se skládá z 20ti zaměstnanců ve třech zemích světa (Německo, Francie, Česká Republika)

● Průměrná návratnost investice do lokačního systému Sewio v oblasti intralogistiky je jedenáct měsíců

O společnosti ICZ Group

ICZ Group je významný dodavatel informačních technologií a systémový integrátor - nabízí širokou paletu služeb od konzultací přes dodávky informačních systémů až po úplné převzetí sítě do svěřené správy. Dodávkově pokrývá oblasti aplikačního software, bezpečnosti a infrastruktury, a to zejména pro odvětví veřejné správy, zdravotnictví, obrany, dopravy, financí, výroby, logistiky a telekomunikací. Vedle ČR a SR působí Skupina ICZ také v dalších zemích.

Kontakt:

Petr Passinger

Sewio Networks

+420 777 144 172

petr.passinger@sewio.net


Zařazenočt 14.02.2019 13:02:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30660

Související témata

Budvar | Důchodový systém
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.