Čech porazil mrtvici vlastními buňkami a napsal knihu

Zázrak nebo úspěch moderní regenerativní medicíny? První Čech, kterého postihla mozková mrtvice, se uzdravil svými vlastními kmenovými buňkami. O svém příběhu napsal knihu, kterou na Valentýna pokřtí Michal Viewegh.

Mozkové příhody se řadí mezi nejčastější důvody úmrtí či dlouhodobého a závažného zdravotního postižení. V současné době se toto onemocnění netýká už "jenom" seniorů, ale postihuje často i podstatně mladší ročníky. Výjimkou nebyl ani Ing. Luboš Kulha, kterého mozková mrtvice postihla ve věku 46 let. Z plného zdraví se ocitl v ohrožení života a na invalidním vozíku, plný starostí, co bude dál. Vsadil ale na změnu životního stylu a podstoupil unikátní léčbu kmenovými buňkami. A dnes? Po 2 letech se úplně uzdravil. Žije plnohodnotný život s manželkou a malými dětmi a dokonce o svém příběhu napsal knihu. Ta už je na světě a pokřtí ji významný český spisovatel Michal Viewegh. Zázrak? Ne! "Pouze" spojení unikátních léčebných postupů a aktivního přístupu pacienta.

Křest knihy Ing. Luboše Kulhy "Jak mi pomohly kmenové buňky v léčbě mozkové mrtvice" se uskuteční na svátek sv. Valentýna ve čtvrtek 14. února 2019 od 17.30 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí 41 v Praze. Autor do knihy přenesl svoje zkušenosti se závažným onemocněním - cévní mozkovou příhodou neboli mozkovou mrtvicí, s následnou léčbou a s celým procesem uzdravování. Na křtu své knihy nám řekne o tom, co onemocnění předcházelo, jak zvládal těžké chvíle v ohrožení života i to, jak se s celou situací vypořádal.

Vzhledem k tomu, že cévní mozková příhoda postihuje mnoho lidí na celém světě, vědci a lékaři hledají nové možnosti. V současné době lze totiž samotnou rehabilitací docílit částečného zlepšení pacientů zejména v prvním roce po mozkové mrtvici. Potom však zlepšování pohybu, zlepšování řeči i dalších běžných dovedností brání chronický zánět, který přetrvává v místě poškození mozku. K nejmodernějším léčebným metodám přispívá regenerativní medicína, zejména přístupy, které využívají regenerativní potenciál kmenových buněk pro potlačení chronické zánětlivé reakce probíhající v mozku. Kmenové buňky, zejména tzv. mezenchymální kmenové buňky z tukové a pojivové tkáně, totiž umí potlačit zánět a navodit regeneraci a opravu poškozených tkání. Aplikaci kmenových buněk podstoupil i Ing. Kulha, který prodělal cévní mozkovou příhodu ve svých 46 letech. Měl silně poškozenou rovnováhu a koordinaci pohybů horních i dolních končetin, zpočátku nebyl schopen se sám posadit ani vstát. Postupně po aplikaci kmenových buněk upravil i svůj životní styl - zaměřil se na zdravou stravu a pravidelné cvičení a dosáhl fantastických výsledků.

"Cévní mozková příhoda jenom v České republice postihuje přibližně 47 tisíc lidí. V průměru každých 11 minut na tuto nemoc zemře jeden člověk. Jedná se bohužel o zabijáka číslo jedna společně s nemocemi srdce, které řadíme mezi tzv. kardiovaskulární onemocnění neboli nemoci srdce a cév," vysvětluje prof. MUDr. Jaroslav Michálek, Ph.D., vedoucí lékař brněnské kliniky Cellthera a uznávaný odborník na léčbu kmenovými buňkami, atestovaný imunolog a onkolog, který bude na křtu přítomen a velice rád zodpoví případné dotazy o kmenových buňkách a regenerativní medicíně.

Knihu pokřtí významný český spisovatel Michal Viewegh, který je autorem řady románů, z nichž se mnohé staly bestsellery a byly také zfilmovány.

Přijďte oslavit tuto výjimečnou příležitost. Přijďte oslavit uzdravení těžce nemocného člověka, který o tom všem napsal svou pravdivou výpověď.

Kontakt:

Zuzana Dudášová

733 516 810, dudasova@cellthera.org

http://celltheraclinic.cz/


Zařazenoút 05.02.2019 11:02:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30611

Související témata

Martin Čech | Čech Tomáš | Daniel Čech | Petr Čech
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V