Ježíškovými vnoučaty se stali i žáci z Liberce. Seniorům vyrobili vánoční přání

8. prosinec 2018

V projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata nejde jen o dárky pro seniory, hlavní je udělat jim radost. A tu přinese i ručně vyráběná vánoční gratulace. Ty babičkám a dědečkům napsali i žáci liberecké Základní školy v Lesní ulici.

Vánoční přání pro cizí babičky a dědečky ozdobili žáci kreslenými soby.jpg

Ježíškova vnoučata nosí tisíce dárků seniorům po celé republice. Připojit se můžou i ti nejmenší, stačí namalovat vánoční gratulaci a do 14. prosince ji poslat na adresu Českého rozhlasu v Praze. Tak jako to v pátek udělaly děti z liberecké Základní školy v Lesní ulici. V hodině výtvarné výchovy vytvořily originální přání se sobem pro neznámé babičky a dědečky.

Vánoční přání vyráběli žáci v hodině výtvarné výchovy.jpg

„Já pro ty babičky a dědečky chci udělat přání, protože vím, jak se cítí, když jsou sami. Jak bych se cítil já, kdybych byl v jejich kůži. Prostě bych byl sám a neměl bych rodinu na Vánoce, že by mi to bylo líto. Udělám hezké přání, aby měli veselý Štědrý večer,“ řekl jeden ze školáků, kteří přání vyráběli.

Děti z liberecké ZŠ v Lesní ulici se zapojili do Ježíškových vnoučat.jpg

Děti, které by se chtěly také stát Ježíškovým vnoučetem, můžou tvořit vánoční přání ještě v příštím týdnu. Nejpozději do 14. prosince je ale musí doručit na adresu:

Martin Ondráček, Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2, 120 99

autoři: Lucie Fürstová , mib
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.