Majetkový recidivista odsouzen, jeho věci připadly ÚZSVM

05.12.2018
Klatovské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) převzalo od Policie ČR movité věci, které propadly státu na základě rozsudku Okresního soudu v Klatovech. Jednalo se o plátěný batoh, dva páry rukavic, nůžky, kleště, imbusy a další předměty, které jejich majitel použil při spáchání trestné činnosti.
Nezaměstnaný mladý muž ze Sušicka v polovině roku 2017 spáchal celkem sedm krádeží, kterými si chtěl opatřit finanční prostředky pro vlastní potřebu. Kradl v obydlených částech města, v rekreačních oblastech i v samoobslužných prodejnách.
Jeho záměru loupit nezabránila ani uzamčená kolna u rodinného domu v obci nedaleko Sušice, kde po vypáčení rámu okna šroubovákem a rozbití skleněné výplně odcizil moped zn. Station a dámské jízdní kolo. Jeho zájmu neunikly ani historické a drobné předměty jako byly obrazy, rozebrané staré nástěnné hodiny či 42 ks různých knih, které pachatel odcizil z neobývané chalupy na Prachaticku. Dalším jeho lupem se stal motocykl zn. JAWA, který si mladík přivlastnil vniknutím do neuzamčené kůlny u rekreační chalupy na Sušicku a který následně prodal náhodnému zájemci.  V samoobslužných prodejnách si chtěl pachatel bez zaplacení odnést nejprve tři balení ponožek a balení vakuované vepřové panenky, jindy bochník chleba či čtyři kusy vakuově baleného hovězího masa. Ve všech případech byl zadržen a zboží vydal zpět prodejci.
Poté se lupič vrátil zpět ke krádežím v nestřežených objektech, zpět do obce nedaleko Sušice. Tentokrát kradl v rekreační chalupě, kam vnikl přes světlík ve střeše. Zde odcizil vzduchovou pušku, bižuterii, obraz a toaletní tašku. Svůj lup si odnesl do nedaleké chaty a poté se na místo vloupání vrátil. Po rozbití skleněné výplně okna vnikl do sedlácké místnosti navazující na obytnou část chaty a vynosil ven spací pytle, nábytek a další předměty. V tento okamžik jej na místě přistihla a zadržela policejní hlídka.  Mladík se ke své trestné činnosti zcela doznal.
Pro trestní přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody byl pachatel odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Batoh se svým obsahem byl vzhledem k původu a charakteru předmětů fyzicky zlikvidován.

Zařazenost 05.12.2018 10:12:00
Zdrojuzsvm.cz
Origináluzsvm.cz/aktuality-1325-0-85/majetkovy-recidivista-odsouzen-jeho-veci-pripadly-uzsvm-134935/
KategorieAktuality
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.