Otevření nového autobusového terminálu ve Strakonicích

Nový autobusový terminál nacházející se v bezprostřední blízkosti železniční stanice byl dnes slavnostně otevřen zástupci investora, společnosti ČSAD STTRANS a dodavatele, společnosti HOCHTIEF CZ a. s.

Výstavba moderního autobusového terminálu trvala pouhý rok. Během této doby tak museli stavaři zbourat dvě staré nádražní budovy, odtěžit přibližně 10.000 m3 zeminy, vybudovat samotný terminál včetně zastřešení, autobusových stání, parkovacích míst a revitalizace přilehlého areálu o ploše 1,2 ha. "Po provedení drobných dokončovacích prací jsme investorovi celé dílo oficiálně předali 22. listopadu, což je dle uzavřené Smlouvy a zároveň přesně po roce od zahájení stavby," uvedl za společnost HOCHTIEF CZ a. s. výrobní ředitel její divize Dopravní stavby Jiří Dušek. "Pro mnohé bude znít neuvěřitelně, že v květnu 2016 jsme začali zpracovávat projekt pro územní řízení, dnes je stavba Dopravního terminálu Strakonice hotová a ještě se podařilo získat dotaci z IROP," doplnil ředitel ČSAD STTRANS a.s. Vladimír Warisch.

Dopravní plochu autobusového terminálu tvoří 10 autobusových stání pro výstup a nástup cestujících, manipulační plocha umožňující příjezd a výjezd autobusu k nástupišti, 11 odstavných stání pro autobusy délky do 12 m a 1 stání pro malý autobus délky do 9 m. Plocha autobusových stání je napojena na místní komunikaci v ulici U Nádraží, kde je vybudováno 53 veřejných parkovacích stání, 26 hlídaných parkovacích stání, které jsou součástí areálu ČSAD STTRANS a stání pro TAXI.

Nový autobusový terminál se dále může pyšnit velkoformátovou dlažbou na nástupišti, kamennými kostkami v parkovištích, prosvětlenými hvězdicovitými a lomenými lavičkami. V okolí byly vysázeny platany javorolisté. Dominantou celého terminálu je zastřešení nástupiště, které tvoří ocelová konstrukce s osvětlením a hliníkovými podhledy. Nechybí ani kamerový systém, sněhové zábrany na střeše, informační systém, či vyhřívané svody.

Terminál v hodnotě 55,1 mil. Kč byl předán investorovi 22. listopadu 2018 a několik dní po dnešním slavnostním otevření jej ČSAD STTRANS uvede do zkušebního provozu. Projekt je spolufinancovaný z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.

Kontakt pro média:

Michal Talián

tiskový mluvčí

HOCHTIEF CZ a. s.

Tel.: +420 257 406 012

Fax: +420 257 406 001

Mobil: +420 724 327 955

mailto: michal.talian@hochtief.cz

http://www.hochtief.cz

Akciová společnost HOCHTIEF CZ patří ke špičkám v oboru stavebnictví. HOCHTIEF CZ zaměstnává 1100 pracovníků, kteří realizují stavby v segmentech stavebního trhu celé České republiky. Jde o bytovou, občansko-administrativní, průmyslovou, ekologickou a vodohospodářskou výstavbu, včetně projektů dopravní a liniové infrastruktury. Finanční stabilita a nejmodernější technologie HOCHTIEF CZ představují spolehlivou a důvěryhodnou značku. Společnost HOCHTIEF CZ vykázala v obchodním roce 2017 obrat 5 miliard korun.

HOCHTIEF CZ je od roku 1999 součástí významné nadnárodní společnosti HOCHTIEF AG, spolupracuje s jejími pobočkami z Evropy i ze zámoří. Více informací naleznete na www.hochtief.cz a www.hochtief.com.


Zařazenoút 04.12.2018 11:12:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30328
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.