WEBCOM vstoupí do roku 2019 s označením Konica Minolta

● Podmínky služeb a přístup k zákazníkům společnosti WEBCOM se nemění

● WEBCOM vnímá změnu názvu jako příležitost pro vstup na nové trhy

● Konica Minolta upevňuje v ČR svou pozici dodavatele IT služeb

Po dvou úspěšných dekádách působení na trhu IT technologií se společnost WEBCOM, jeden z nejvýznamnějších tuzemských partnerů společnosti Microsoft, přejmenovává na Konica Minolta IT Solutions Czech a.s. (KM ITSCZ) s platností od 1. ledna 2019. Nová společnost bude patřit mezi tři největší dodavatele CRM a ERP systémů na platformě Microsoft Dynamics ve střední a východní Evropě. Soustředit se bude na rozvoj podnikových systémů a moderních technologií pro firemní klientelu. Těsné propojení s globální značkou Konica Minolta má posílit současné kapacity společnosti a zjednodušit její přístup na nové trhy.

Přejmenování společnosti je logickým vyústěním procesu započatého v roce 2015.

"Pro naše zaměstnance či partnery nejde o nijak překvapivý krok, z naší strany se nic nezmění ani na přístupu, ani na podmínkách poskytovaných služeb. Díky novým synergiím však budeme schopni spolupracovat na rozsáhlých a technologicky náročných implementacích a poskytovat i komplexnější firemní řešení, než jaké doposud nabízel WEBCOM," vysvětlil Stanislav Hlobilek, výkonný ředitel společnosti WEBCOM.

"To, že se ze společnosti WEBCOM stane Konica Minolta, jen potvrzuje naše odhodlání změnit se z dodavatele produktů na partnera v oblasti IT poradenství, služeb a chytrých řešení," řekl Pavel Čurda, generální ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: "Směřujeme k tomu, abychom nabízeli vysoce profesionální služby a poradenství nejen v tradiční oblasti tiskových řešení, ale i při řízení byznys procesů prostřednictvím nových technologií a podnikového IT. Jde pro nás o mimořádně efektivní a oboustranně prospěšné partnerství."

Společnost WEBCOM působí v České republice od roku 1998 a aktuálně zaměstnává přes 180 zaměstnanců. Vloni dosáhla obratu 362 mil. Kč. V posledních letech uskutečnila Konica Minolta podobné akvizice například v Německu (Raber+Märcker GmbH, nyní Konica Minolta IT Solutions GmbH) nebo ve Francii (Serians S.A.S.). Struktura vlastních IT společností má dlouhodobě přispívat k rozšiřování kompetencí Konica Minolta v oblasti služeb.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost poskytující inovativní řešení pro podniky a instituce. Její silné stránky spočívají v kombinování moderních materiálů a klíčových technologií pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání či nano-zpracování. Konica Minolta vytváří hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit jejich pracovní výzvy a procesy. V éře Internetu věcí využívá svých hlubokých odborných znalostí digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost poskytující sofistikovaná řešení. Při vytváření inovací spolupracuje s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery. Konica Minolta má sídlo v Tokiu a v jejích koncernových společnostech působí v 50 zemích více než 43 000 zaměstnanců. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích celého světa.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2017 - Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 65,5 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (35,8 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (41,6 %). Velký důraz klade rovněž na rozvoj IT služeb. Z hlediska obratu je v této oblasti české zastoupení nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy. Konkrétně se zaměřuje například poskytování ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň výhradním distributorem produktů firmy SourceCode, BPM systému K2, na českém a slovenském trhu. Více informací na www.konicaminolta.cz.

O společnosti WEBCOM a.s.

WEBCOM a. s. poskytuje softwarová řešení v oblasti CRM a ERP na platformě Microsoft Dynamics a na platformě Dynamics 365. Specializuje se zejména na řešení pro oblasti automotive, developmentu, retailu, strojírenství, utilit a zdravotnictví. V České republice je jedním z nejvýznamnějších partnerů společnosti Microsoft v oblasti podnikových informačních systémů. Tuto pozici stvrzuje i členství v elitní světové skupině s oceněním Inner Circle a President ?s Club.

Kontakt:

Garik Hammer

tel.: +420 739 004 799

tel.: +420 222 250 300

e-mail: ghammer@ddem.cz

DDeM, s. r. o.

Polská 10

120 00 Praha 2


Zařazenopo 03.12.2018 11:12:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30318

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.