Patria (Patria Finance)
Investice  |  30.11.2018 22:03:17

Zámoří v očekávání výsledků summitu G20

Zámořskými trhy dnes rezonovalo zásadní jednání G20 a konkrétně je stále zajímá co vzejde z hovorů mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem s jeho čínským protějškem Xi Jinpingem. Ty totiž dají o něco jasnější směřování dalším případným obchodním konfliktům mezi těmito dvěma zeměmi. Trhy tak dnes byly o něco méně pozitivně naladěny než v posledních dvou dnech, kdy je hnaly vzhůru komentáře FEDu o tom, že pravděpodobně nebude nutné tak spěchat s dalším zvedáním sazeb. Alespoň drobný optimizmus nalil investorům do žil komentář reprezentanta Spojených států na poli obchodních vztahů Roberta Lighthizera, který by se dle vlastních slov „podivil, pokud by zítřejší večeře obou představitelů nepřinesla úspěch.“

Nepříjemný den dnes zažily akcie Activision Blizzard, které se po slibném nadechnutí uprostřed týdne dnes opět propadly, konkrétně o 5,1 %. Ovšem zpráva, která pravděpodobně za tímto propadem stojí jsou dle mého názoru značně nepřesvědčivé. Za prvé se jedná o zprávy související s komentářem k výsledkům společnosti Gamestop, která je distributorem počítačových her a mimo jiné oznámila, že prodeje vlajkové lodi Activisionu Call of Duty ve třetím kvertálu zklamaly. Je ale nutné si uvědomit, že Gamestop je prodejce fyzických nosičů, ale jejich doba je již u konce a naopak v digitální verzi Call of Duty trhalo rekordy. Naopak zpráva o tom, že výdaje na počítačové hry ve Spojených státech vzrostly o 24 % nechává investory chladnými.

Druhým titulem, který bych dnes rád zmínil, protože dění kolem něho je opět o něco přiostřeno, je General Electric. U této společnosti nešlo dnes o zásadní zprávu komentující její hospodaření, ale o snížení cílové ceny německou Deutsche Bank. Ta byla snížena z původních 11 USD na aktuálních 7 USD za akcii a způsobila tak propad o 5,6 %. V této souvislosti můžeme s trochou nadsázky zauvažovat nad tím, že zrovna Deutsche Bank se takto kriticky vyjadřuje k hospodaření ostatních společností.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688