Děravá Sparta: Pražané se topí v krizi, Krupp neví, co s obranou

Pět zápasů, dva body. Od hokejové Sparty se toho čekalo hodně a okolí na ní vyvíjí velký tlak. Chybí jí ale lídr a tak se nikdo nemůže divit, že ji teď potkala krize. A německý lodivod Uwe Krupp musí rychle najít recept, jak z ní ven.

Před sezonou je experti řadili mezi nejžhavější adepty na Masarykův pohár a začátek tomu i nasvědčoval. Sparta okupovala první příčku a vše naznačovalo, že bude tento tým hodně těžké porazit.


Pak ale přišel zápas s neoblíbenými Vítkovicemi, které v základní hrací době naposledy porazila v lednu roku 2016, a už se to vezlo. Včetně zápasu s Ostravany si odnesli Pražané z posledních pěti utkání pouhé dva body za výhru s Pardubicemi po prodloužení.


Následovala reprezentační pauza, která Spartě jen ublížila. Největším problémem není málo vstřelených branek, ale hodně obdržených. Vždyť po Karjala Cupu jich dostala Sparta ve třech zápasech hned 16.


Na obranné fázi by Uwe Krupp měl opravdu zapracovat. Více gólů dostal jen Chomutov a Pardubice. Německý trenér, o kterého nyní velmi usiluje i německá reprezentace, má ještě jednu starost. Jeho týmu chybí lídr, který by pravidelně střílel góly. Petr Vrána má sice po 21 zápasech 18 bodů (6+12), ale také je jedním z nejlepších střelců.


Ano. Nikdo ze Sparťanských hráčů v sezoně nevstřelil více než šest branek. Takoví střelci jsou v týmu hned čtyři. Kromě Vrány ještě Lukáš Pech, Andrej Kudrna a Kanaďan Jeremie Ouellet-Blain, který jako obránce vstřelil čtyři góly v posledních čtyřech zápasech a držel alespoň naděje na bodový zisk.


Důkazem krize byl i poslední zápas s Olomoucí. Vše začalo ale takovou sparťanskou domácí klasikou. Skvělé první minuty, tlak na soupeře, hloupé chyby a dříve než se sparťané znovu rozkoukali, prohrávali už 0:3.


Až v polovině zápasu se sparťanská mašina rozjela a tříbrankové manko dokázala smazat. Domácí fanoušci byli u vytržení a věřili, že jejich tým je na koni a zápas dokáže otočit. Pak ale přišlo 100 vteřin hrůzy a další tři obdržené góly. Děravá obrana opět prohrála zápas a Sparta dále padá tabulkou.


Rozhodně ale není důvod k panice. Nejsme ani v polovině základní části a čtyři body na první místo jsou zanedbatelná ztráta. „Hokej je občas nahoru dolů. Do dalšího víkendu máme pár dní na zlepšení,“ je si vědom nevyzpytatelnosti sportu kapitán Petr Vrána.


V těch pár dnech se ale musí Uwe Krupp zamyslet, jak díry v obraně zalepit a jak zajistit, aby se jeho střelci konečně probudili. Budíček by měl přijít už v pátečním zápase se Zlínem.


Zařazenopo 19.11.2018 10:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Originálsport.tn.nova.cz/ext/derava-sparta-prazane-se-topi-v-krizi-krupp-nevi-jak-z-ni-ven.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V