Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková zahájila druhou část své návštěvy Číny v provincii Guangzhou (Kanton)

Publikováno:
7.11.2018
Autor:
odbor komunikace 01400

„Mým hlavním cílem návštěvy v Kantonu je podpora podnikatelských aktivit našich firem v tomto jednom z nejdůležitějších center světového obchodu“, uvedla to na úvod pokračování své návštěvy Číny v hlavním městě Guangzhou (Kanton) v provincii Guangdong ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková. Do Kantou ministryně Nováková v doprovodu přibližně čtyřicetičlenné podnikatelské delegace přiletěla bezprostředně ze zahájení první čínské mezinárodní dovozní výstavy v Šanghaji, kde měla společně prezidentem republiky Milošem Zemanem řadu bilaterálních setkání zaměřených na podporu českého exportu do Číny.


V úvodu návštěvy v provincii Guangdong (Kuang-tung) se ministryně Marta Nováková setkala s představiteli společnosti Huawei, která je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Ministryně Marta Nováková k návštěvě firmy uvedla, že: „…společnost Huawei u nás patří k významným partnerům našich mobilních operátorů T-Mobile, O2 a Vodafone, a to jak v oblasti mobilní infrastruktury, tak i například pro širokopásmové optické a inteligentní sítě nové generace. Pro Českou republiku je nyní klíčové kvalitně zvládnout přechod na digitální ekonomiku a implementovat parametry tzv. čtvrté průmyslové revoluce. V této souvislosti je inovační a technologický potenciál společnosti Huawei v oblasti ICT, který mi byl dnes představen inspirativní.“ A dodala, že byla „seznámena i s řadou zajímavých řešení v oblasti datových a komunikačních technologií pro podnikový, ale i státní sektor, a to prostřednictvím divize Enterprise. Pro nás je například nutné v této souvislosti řešit situaci, kdy státní správa používá ke třem stům různých IT entit. Ty ovšem zatím stále nejsou integrovány a vzájemně nespolupracují.“

Společnost Huawei má v současné době v Evropě 13 výzkumných a vývojových center v 8 evropských zemích (Belgie, Finsko, Francie, Německo, Irsko, Itálie, Švédsko a Velká Británie). V české republice společnost spolupracuje v oblasti ICT například s Policií ČR, Ředitelstvím silnic a dálnic, Ministerstvem spravedlnosti, Správou železniční dopravní cesty, Dopravním podnikem hl. m. Prahy a se skupinou ČEZ.

V rámci svého dalšího programu se dnes Ministryně průmyslu a obchodu ČR Marta Nováková setkala s viceguvernérem provincie Guangdong panem Xu Ruishengem a zahájila v Guangzhou společně s prezidentem Hospodářské komory České republiky Vladimírem Dlouhým Česko-čínské obchodní a turistické fórum (Czech–China Business and Tourism Forum). „Naším hlavním cílem je otevřít nové příležitosti v provincii Guangdong v celém prostoru delty Perlové řeky. České firmy mají zájem podílet se na rozvoji čínské ekonomiky v tradičních oblastech jako je energetika, důlní průmysl, strojírenství, ale i v řadě dalších průmyslových oborů, jakými jsou např. technologie pro ochranu životního prostředí, ochrana vodních zdrojů, rozvoj infrastruktury, chemie, potravinářství, stavebnictví. Významný je i potenciál ve službách, například v bankovnictví.“ Řekla to ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková během fóra a dodala, že i to je důvod, proč by bylo oboustranně výhodné, aby mohl být dokončen např. projekt otevření zahraniční kanceláře Czechtrade právě v Guangzhou. Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky má podle ní zájem výrazněji podpořit snahy českých firem o širší spolupráci s čínskými partnery, a to včetně rozvoje a podpory turismu mezi občany obou zemí.



Zařazenost 07.11.2018 01:11:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/ministryne-prumyslu-a-obchodu-marta-novakova-zahajila-...

Související témata

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.