Otevírací doba o státních svátcích: kde v neděli 28. nakoupíte

TNBiz, 26.10.2018
Zákon se totiž nevztahuje na nákupní centra obecně

V neděli 28. října oslavíme 100. výročí vzniku Československa. A protože se jedná o státní státek, nabízí se otázka, zda budou obchody tento den zavřené.

Osmadvacátý říjen patří mezi svátky, na které se vztahuje povinnost obchodů s plochou nad 200 m² mít zavřeno. V následujících tabulkách si můžete připomenout, během kterých svátků musí mít obchody podle zákona o prodejní době v maloobchodech a velkoobchodech zavřeno a pro které tato povinnost neplatí.

Přestože tuto neděli musí obchody nad 200 m² zůstat zavřené, nemusíme si zoufat - sladkosti na Halloween nebo svíčky a květiny na Dušičky můžeme nakoupit i tento den.

Zákon se totiž nevztahuje na nákupní centra obecně. Většina nákupních center má jak velké prodejny, tak malé obchůdky, které mohou zůstat otevřené.

 Obchodní dům si tak může vybrat, jestli zavře pouze velké prodejny a nákupní galerii nechá otevřenou, anebo uzavře celé centrum. V následující tabulce se můžete podívat na přehled otevíracích dob 28. října vybraných nákupních center v jednotlivých krajích.

Výjimky zároveň platí pro obchody na letištích, na benzínkách nebo v nemocnicích. Supermarket BILLA na Letišti Václava Havla a na Hlavním nádraží v Praze má tudíž otevřeno i během 28. října.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky