Akademie CZ.NIC zve na nové i tradiční IT kurzy

V Akademii CZ.NIC, vzdělávacím centru správce české národní domény, odstartoval 20. září program na druhé pololetí letošního roku. V aktuální nabídce centra najdou zájemci nejen tradiční kurzy, ale také dvě novinky - Vim pro pokročilé (https://akademie.nic.cz/akademie/course/129/detail/) a Bezpečnost mobilních aplikací (https://akademie.nic.cz/akademie/course/128/detail/). Tým lektorů rozšířil Václav Steiner, vedoucí administrátorského týmu sdružení CZ.NIC, a Jan Musílek, frontendový vývojář, taktéž ze sdružení CZ.NIC. Kompletní přehled kurzů včetně doplňujících informací a registrace je k dispozici na adrese https://akademie.nic.cz. Na kurzy se zájemci mohou přihlásit v Praze, Brně a Ostravě.

Do konce tohoto roku se uskuteční celkem 24 kurzů pro laickou i odbornou veřejnost, které budou věnovány IPv6, verzovacímu systému Git, Turrisu Omnia, Linuxu, bezpečnosti na Internetu nebo protokolu BGP. Samostatnou kapitolu tvoří kurzy určené školám jako jsou Arduino pro učitele (https://akademie.nic.cz/akademie/course/120/detail/) nebo Elektronická komunikace pro školy (https://akademie.nic.cz/akademie/course/124/detail/).

Pro zájemce, kteří chtějí rozvíjet své znalosti textového editoru Vim a navázat tak na základní kurz, je určena jedna z novinek tohoto pololetí, a to Vim pro pokročilé (https://akademie.nic.cz/akademie/course/129/detail/). Povede jej lektor Petr Hodač, který účastníkům představí například formátování a folding, doplňování syntaxí, Vimdiff a další Vimlike commands nebo přehled nejzajímavějších pluginů či jazyk Vimscript. V rámci kurzu dostanou posluchači prostor pro prezentaci vlastních postupů a vylepšení a případné řešení problémů v programu Vim.

Kdo by se chtěl postavit bezpečnostním problémům spojeným s mobilními aplikacemi, má možnost se přihlásit na nový kurz lektora Petra Duška Bezpečnost mobilních aplikací (https://akademie.nic.cz/akademie/course/128/detail/). Na tomto kurzu se účastníci seznámí s různými mobilními platformami, posuzováním zabezpečení mobilních aplikací nebo proniknou do testování mobilních aplikací. V rámci setkání bude věnován prostor například i konkrétním slabým místům děravých aplikací.

Pololetní novinky se netýkají jen kurzů, ale také týmu lektorů. Novým školitelem kurzu IPv6 pro pokročilé se stal Václav Steiner, vedoucí administrátorského oddělení CZ.NIC, který má dlouholeté zkušenosti s administrací linuxových systémů a databázemi. Mimo to také například publikuje na serveru Root.cz. Druhým nováčkem je Jan Musílek, který se ujímá kurzu Úvod do Linuxu. Jan Musílek pracuje ve sdružení CZ.NIC na pozici frontendového vývojáře.

Podrobné informace k jednotlivým kurzům jsou k dispozici na stránkách https://akademie.nic.cz, kde je také možné se na všechny vypsané kurzy přihlásit.

O Akademii CZ.NIC

Specializované výukové centrum bylo otevřeno 1. dubna 2009. Akademie nabízí zájemcům možnost odborného vzdělávání v oblasti Internetu a internetových technologií. Kurzy umožňují účastníkům vyzkoušet si přednášenou látku v praxi, podělit se o zkušenosti s lektory, ale také s ostatními návštěvníky kurzů. Akademie CZ.NIC nabízí své kurzy ve třech největších městech v republice - Brně, Ostravě, Praze.

Aktivity akademie je možné sledovat také na Facebooku

(https://www.facebook.com/AkademieCZNIC/) a prostřednictvím Twitteru (https://twitter.com/akademiecznic?lang=cz).

Kontakt:

Vilém Sládek

Vedoucí Akademie CZ.NIC

E-mail: vilem.sladek@nic.cz


Zařazenočt 04.10.2018 08:10:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29919
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.