kryptomonitor.cz (Kryptomonitor)
Akcie ve světě  |  27.09.2018 09:30:43

Těžařský gigant Bitmain poodhalil svá tajemství


Čínská firma Bitmain, gigant v oboru těžby kryptoměn, zveřejnila 26. září vůbec poprvé finanční výkazy. Takže po měsících spekulací o tom, co vlastně firma plánuje, tyto dokumenty potvrzují její záměr vstoupit na Hongkongskou burzu cenných papírů a také to, že je celkem zisková.

Společnost Bitmain Technologies založili miliardáři Jihan Wu a Micree Zhan a na scénu vstoupila před pěti lety. Čerstvě zveřejněné (a silně redigované) finanční výkazy, které jsou výsledkem auditu provedeného společností KPMG, uvádějí, že během první poloviny roku 2018 firma Bitmain dosáhla zisku 742,7 milionů dolarů, což znamená devítinásobný nárůst oproti předchozímu roku.

„Čistě podle čísel jsou docela ziskoví,“ komentoval výsledky Brian Kelly, zakladatel a ředitel společnosti BKCM. Poznamenal také, že ziskovost Bitmainu účastníky kryptotrhu znepokojovala. Kdyby totiž Bitmain nevydělával, někteří spekulovali, že by musel prodávat své vlastní podíly, které drží, aby mohl financovat své operace, a to by jen vyvolávalo další tlaky na již tak slabé ceny kryptoměn. Ačkoli přesná množství v dokumentech odhalena nejsou, Bitmain veřejně vsadil na měnu bitcoin cash. Po zveřejnění těchto dokumentů cena této měny narostla o dvacet procent dle údajů CoinMarketCap.com. „Nebudou muset prodávat žádné ze svých kryptoměn, které vlastní, a to je pro krytoměny opravdu pozitivní,“ řekl Kelly.

Ze zveřejněných dokumentů dále vyplývá, že Bitmain držel ke konci června kryptoměny v hodnotě 886,9 milionů dolarů, což činí osmadvacet procent jeho celkových aktiv. Takže letošní medvědí trh není pro firmu dobrou zprávou. Ke konci června měla firma přes osmdesát tisíc zákazníků. Odhalena byla také skupina více než čtyřiceti investorů Bitmainu, většinou čínských firem.

V dokumentech se dále uvádí, že čipy a hardwarové produkty, které Bitmain vyrábí, podporují umělou inteligenci, což může být vnímáno jako zajištění firmy proti možným zásahům vůči kryptoměnám, ke kterým může v Číně dojít. Čínská vláda již signalizovala, že by mohla zasáhnout proti kryptotěžbě a již omezila obchodování kryptoměn a zakázala ICO.

„Vidíme slibnou budoucnost ve využití ASIC čipů v oblasti umělé inteligence (AI) a budeme se i nadále zaměřovat na trh AI čipů,“ píše se v dokumentech Bitmainu.

The post Těžařský gigant Bitmain poodhalil svá tajemství appeared first on Kryptomonitor.

Kryptomonitor

Kryptomonitor je informační web o kryptoměnách, který cílí nejen na investory a obchodníky s kryptoměnami, ale také zájemce z řad široké veřejnosti, kteří chtějí sledovat nejnovější vývoj v této oblasti.

Publikuje jak vlastní články, analýzy a rozhovory, tak i krátké denní zprávy, které přinášejí stručné aktuální informace o všem, co hýbe světem kryptoměn.

Více na: www.kryptomonitor.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688