TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  20.09.2018 14:55:12

Zeman v Německu: ráno Postupim, večer setkání s podnikateli

Druhým dnem dnes pokračuje návštěva prezidenta Miloše Zemana v německém Berlíně. Na třídenní zahraniční cestě má naplánovaných celkem šest schůzek. Včera po příletu už tu první absolvoval, dnes ho čekají další dvě.

Prezident republiky přiletěl do hlavního města Spolkové republiky Německo včera krátce před půl čtvrtou odpoledne. Po ubytování na hotelu se hned sešel s Günterem Verhoegenem, bývalým eurokomisařem a podle slov Jiřího Ovčáčka také blízkým přítelem Miloše Zemana. Jejich rozhovor se točil kolem brexitu, rozpočtu Evropské unie nebo třeba politické situace v Německu.

Dnešní den Zeman začal cestou do Postupimi. Na zámku Cecilienhof ho před necelou hodinou přivítal ministerský předseda Braniborska Dietmar Woidke. Na stejném místě by měl prezident mluvit i s Heinzem Bergem, generálním ředitelem Nadace Pruských zámků a zahrad.

"Tady jsem ještě nikdy nebyl. Žena se domnívala, že jsme tu byli, ale to bych si pamatoval," řekl podle ČTK průvodkyni Zeman. Na zámku byla v srpnu roku 1945 podepsána Postupimská dohoda, na níž nejvyšší představitelé vítězných mocností - Josif Stalin, Harry Truman a Winston Churchill - jednali o poválečném uspořádání a vybudování Evropy. Účastníci konference souhlasili i s vysídlením Němců mimo jiné z Československa za předpokladu, že bude probíhat spořádaně a lidsky.

Krátce před jednou hodinou odpoledne Zeman i s manželkou Ivanou poobědvá s členy národních delegací. V podvečer má pak prezident naplánované setkání s asi dvacítkou významných německých podnikatelů, kteří investují v České republice.

Nejdůležitější schůzky si ale Zeman nechal až na zítra. To se dopoledne sejde s německým prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem a po obědě i s kancléřkou Angelou Merkelovou. S ní by chtěl mluvit třeba o migraci, ekonomické spolupráci nebo o Rusku a Evropské unii.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688