Žádost o poskytnutí informací ze dne 16. 8. 2018

Žádost o poskytnutí informací ze dne 16. 8. 2018

Žádost o poskytnutí informace týkající se kurzu farmaceutické medicíny.

1. Bylo vypsáno výběrové řízení na dodavatelské služby se společností Leading Clinical Research - R&D Training Center s.r.o. nyní GCP Service International s.r.o., která zajištovala pro SÚKL organizačně a technicky kurz farmaceutické medicíny? Pokud ano, prosím o zaslání detailu daného výběrového řízení. Pokud výběrové řízení na uvedené dodavatelské služby nebylo vypsáno tak z jakého důvodu?

2. Prosím o zaslání smlouvy na tyto dodavatelské služby.

3. Za jakou částku byly tyto dodavatelské služby SÚKLu poskytovány? Pokud tyto dodavatelské vztahy dále probíhají tak za jakou částku jsou poskytovány tyto dodavatelské služby aktuálně?

4. Pracovníci SUKLu, kteří se daných kurzů účastnili jako lektoři byly odměňováni v jakým způsobem? (zde prosím o jména lektorů ze SUKLu a o částku, která jim byla vyplacena), kým byli odměňování za lektorskou činnost na daných kurzech? Přímo Státním ústavem pro kontrolu léčiv pokud jiným subjektem, tak kterým?

5. Probíhají tyto dodavatelské vztahy i v současné chvíli nebo má SÚKL informace nebo se zavázal, že budou v budoucnu tyto vztahy dále pokračovat? Pokud došlo k nové dodavatelské smlouvě prosím o její zaslání.

6. Můžete potvrdit, že tyto dodavatelské služby SÚKL skutečně potřebuje a potřeboval a není a nebyl dané aktivity schopen zajistit vlastními prostředky. Pokud ano, tak v jakých oblastech jsou prostředky SÚKLu pro výše uvedené aktivity nedostatečné, že je musí řešit outsourcingem?

Poskytnuté informace

Nejprve bylo žadateli upřesněno, že společnost Leading Clinical Research - Leading Clinical Research - R&D Training Center s.r.o., nyní GCP Service International s.r.o., organizačně a technicky zajišťuje kurz Farmaceutické medicíny ve spolupráci s Asociací farmaceutické medicíny a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a tedy, že společnost měla k Ústavu pouze dodavatelský vztah ve smyslu, že se veřejně dostupného kurzu Farmaceutické medicíny zúčastnili zaměstnanci Ústavu.

Ad 1) Výběrové řízení vypsáno nebylo, jelikož kurz Farmaceutické medicíny nebyl určen pro Ústav, ale široké veřejnosti.

Ad 3) Ústav se společností Leading Clinical Research - R&D Training Center s.r.o., nyní GCP Service International s.r.o., nemá uzavřenou žádnou smlouvu o dodavatelských službách. Ústav hradí pouze registrační poplatek za kurz Farmaceutické dokumentace, kterého se zaměstnanci Ústavu zúčastní.

Ad 4) Odměňování lektorů za přednáškovou činnost spadá do působnosti společnosti Leading Clinical Research - Leading Clinical Research - R&D Training Center s.r.o., nyní GCP Service International s.r.o., která kurz Farmaceutické medicíny zajišťuje.

Jmenný seznam přednášejících za Ústav byl žadateli poskytnut.

Ad 5) Ústav na veřejně dostupný kurz bude i nadále zasílat své zaměstnance, jelikož se jedná o vysoce odborný seminář, který žádný jiný subjekt v takové kvalitě neposkytuje. Zároveň se společností Leading Clinical Research - R&D Training Center s.r.o., nyní GCP Service International s.r.o., nemá uzavřenou žádnou smlouvu o dodavatelských službách.

Ad 6) Kurz farmaceutické medicíny je realizován pod záštitou 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, což mu dodává absolutní jedinečnost. Kurz je primárně určen pro pracovníky ve vývoji léků, farmaceuty a pracovníky farmakologických ústavů a dále pro lékaře zabývající se klinickým hodnocením léků, pracovníky etických komisí, data managery, studijní sestry a koordinátory. Dále pro manažery farmaceutických firem, pro monitory klinických studií, pracovníky registračních a farmakovigilančních oddělení a pracovníky na pozici Medical Advisor, PR manažer a další pracovníky ve farmaceutickém průmyslu apod.

Jedná se o pětidenní vysoce odborný a komplexní kurz zaměřený pro oblast léčiv, který probíhá pouze 1x ročně a nikdo jiný ho ve stejné kvalitě v České republice nezajišťuje. Jelikož se ho účastní zástupci akademické sféry, regulátorů i businessu, není v možnostech Ústavu uvedené aktivity řešit z vlastních zdrojů.

Část žádosti v otázce č. 2 a v části otázky č. 4 byla žádost odmítnuta, neboť takovými informacemi Ústav nedisponuje.


Zveřejnil: Tiskové a informační oddělení

Navigace

Kalendář akcí

« září 2018 »
Po Út St Čt So Ne
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Vyhledávání

2010 © SÚKL. Šrobárova 48,
100 41 Praha 10,
+420 272 185 111
posta@suklcz.

Zobrazit sloupec