TNBiz (TN.cz)
Volby  |  06.09.2018 08:24:21

Paroubek měl mít v trezoru miliony. Chtěl je investovat, tvrdí

Bývalý premiér Jiří Paroubek, kterého nařkla manželka Petra z nelegálních příjmů, měl mít ve svém trezoru dolary v hodnotě tří a půl milionu korun. Podle Radiožurnálu šlo o peníze, které chtěl investovat s prostějovským podnikatelem Petrem Michkem.

Jiří Paroubek ve volbách do Senátu kandiduje jako nezávislý. Sám nepopírá, že peníze od prostějovského podnikatele v roce 2016 převzal. "To byly peníze, který jsme měli na nějaký projekt, společný tedy s Michkem," řekl Jiří Paroubek pro irozhlas.cz.

Podle Paroubka měly být peníze použity na burzovní operace. K němu do trezoru se prý dostaly tak, že je Michek nejdřív v menších částkách vybral ze svého účtu. Pak je převedl na dolary a nakonec je uložil u Paroubka. "Běžný člověk, tak zpravidla vůbec ty peníze nevidí, které investuje na burze. Já říkám, že pozvedám obočí nad tím a určitě první věc, která by mě napadla je, že je to za účelem legalizace těch peněz," vysvětlil ekonom Lukáš Kovanda.

Michek chtěl peníze v roce 2017 od manželů vrátit, k tomu ale nedošlo. Dnes už je nechce. "My jsme se ale dohodli, že to vymáhat nebude jo. Já to prostě u něj nějak odpracuju," dodal Jiří Paroubek pro irozhlas.cz.

"Proč Petra Paroubková, proč téměř po roce kdy jsem ji loni na podzim adresoval stejně jako jejímu manželovi předžalobní výzvu. Proč na to reaguje až téměř po roce, 4 týdny před volbami a takovýmto způsobem," řekl televizi Nova podnikatel Petr Michek.

Petr Michek býval členem paroubkovy strany Lev 21 a oba letos také kandidují do Senátu. Policie se o Paroubka začala zajímat poté, co jeho žena Petra veřejně promluvila o jeho nelegálních příjmech. "Mohu potvrdit, že paní Paroubková se dostavila k výslechu na policii. V současné době nebyly zahájeny úkony trestního řízení, a proto nebudeme žádné další věci a informace k tomu poskytovat," uvedla Hana Vrbová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5.

Paroubek tvrzení manželky odmítá. Prý jde o útok před volbami.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688