Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  22.08.2018 09:08:48

Americký S&P 500 se přiblížil svému vrcholu (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Avast zveřejnil solidní výsledky hospodaření za první polovinu roku.

Evropské akcie zahájí dnešní seanci zřejmě poklesem.

Spojené státy zveřejní statistiky o prodejích existujících domů a žádosti o hypotéky. Podstatnější však bude zápis z posledního zasedání Fedu. Evropa dnes ničím nepřispěje.

Výsledky hospodaření dnes v USA reportuje výrobce čipů a sofwarový vývojář Synopsys nebo prodejce dámských oděvů a doplňků L Brands.

Obchodování na zámořských trzích

Americký index S&P 500 v průběhu včerejší seance atakoval svoje historické maximum a v rámci denního obchodování se mu jej podařilo i krátce prolomit. Nicméně veškeré zisky se mu udržet nepodařilo, a tak zakončil o 0,2 % výše nebo 10 bodů pod svým vrcholem. Dařilo se především akciím prodejců zbytného zboží (+0,9 %) nebo průmyslovým podnikům (+0,8 %). Naopak realitní developeři uzavřeli na chvostu se ztrátou 0,9 %. Převaha nákupních příkazů nad prodejními však neměla žádný opodstatněný základ, investoři tak akcie kupují v naději uvolnění napětí z obchodních válek po jednání USA a Číny.

Asijsko-pacifický region v průběhu dnešního ranního obchodování roste o zhruba půl procenta. Japonský Topix roste o 0,8 % za podpory automobilek a informačních technologií. Zisky ostatních indexů se pohybovaly do dvou desetin procenta. V mínusu uzavírají středeční seanci čínské (-0,6 %) nebo australské (-0,3 %) akcie.

Avast

Výsledky hospodaření technologické společnosti Avast za první polovinu roku překonaly naše očekávání u všech sledovaných položek. Celkové fakturace (tj. částka placená za poskytované služby včetně předplatného na následující roky) meziročně vzrostly o 7,6 % na 430 mil. USD z 399,8 mil. USD. Největší vliv na tomto růstu měl přímý spotřebitelský segment, který rostl o 17,1 % na 308,4 mil. USD z 263,4 mil. USD. Nepřímý spotřebitelský segment poklesl o 20,1 % na 48,4 mil. USD z 60,6 mil. USD. Zde se dařilo především analytickým službám dceřiné společnosti Jumpshot, jejíž růst byl ale překonán poklesem mobilní reklamy, která byla ovlivněna zavedením GDPR. Segment malých a středních podniků meziročně klesl o 11,3 % na 30,1 mil. USD z 33,9 mil. USD. V tomto segmentu byl ale očekáván pokles již v rámci guidelines pro rok 2018. Upravené tržby vzrostly (tj. část fakturací spadajících do tohoto finančního roku) o 5,4 % na 403,3 mil. USD z 382,8 mil. USD. Největší nárůst zaznamenal ukazatel ziskovosti EBITDA, když narostl o 10,6 % na 222,1 mil. USD z 200,9 mil. USD. Avast potvrdil svůj záměr vyplatit finální dividendu (tj. dvě třetiny celkové dividendy) v příštím roce z položky levered free cash flow, která dosáhla za první pololetí 154,2 mil. USD. To by představovalo necelých 11 pencí na akcii.

Vzhledem k solidním zveřejněným výsledkům, obzvláště v oblasti ziskovosti, očekáváme, že by cena akcií měla reagovat růstem. Detailnější komentář přineseme v průběhu dne.

Autor: Miroslav Frayer

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

04.11.2019Americký index S\u0026P 500 opět na rekordu (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
31.10.2019Fed pomohl indexu S&P500 k novému rekordu (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
30.04.2019Americké indexy dále vylepšují svoje rekordy (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688