Musí kupující vždy zaplatit daň z nabytí nemovitosti? Víme, jak ušetřit!

Možná i vy se chystáte koupit nějakou nemovitost. Určitě víte, že při koupi nemovitosti musíte zaplatit daň z nabytí nemovitosti. Není to tak ale vždy. Kdy a jak se jí lze vyhnout?

Dříve platil daň z nabytí nemovitosti prodávající a kupující byl ručitelem. To vše se však novými zákony změnilo. Daň dnes činí 4 % ze základu pro výpočet této daně. A platí ji kupující.

Jak se dá ušetřit, když kupujete přes RK?

Při koupi nemovitosti přes realitní kancelář počítejte s tím, že budete platit poplatek za zprostředkování obchodu ve výši 4-7% z kupní ceny nemovitosti.

Realitní kanceláře vybírají tento poplatek obvykle při podpisu rezervační smlouvy. V případě, že kupujete nemovitost na hypoteční úvěr, je vhodné mít „předjednané schválení hypotéky“. Pokud se budete o úvěr zajímat až po podpisu rezervační smlouvy, riskujete propadnutí složené zálohy.

Když chcete ušetřit za daň, zkuste ZipHOME

Není kupující, který by se této povinnosti rád nezbavil. V současné době existuje jedno možné řešení, jak ušetřit částku v hodnotě oné celé daně. Tím je nová služba zipHOME.

Jak je to možné?

Koupíte-li nemovitost přes službu zipHOME.cz, ušetříte oproti koupi u běžné realitní kanceláře více než 5 % z kupní ceny, přičemž daň z nabytí nemovitosti činí zmíněná 4 %. K dispozici vám přitom budou všechny běžné služby, které nabízí realitní kanceláře. Můžete využít odborníka, se kterým se můžete poradit, říká Ing. Alena Horáčková, manažerka projektu. Samozřejmostí je i právní servis advokátní kanceláře specializující se na reality.

Koupě se na první pohled od koupě přes RK příliš neliší. Rozdíl je ovšem v tom, že se zipHOME nemusíte uzavírat žádné výhradní smlouvy, vyhnete se obtěžování makléři. O koupi si rozhodujete sami. Prostě máte celý proces stále pod kontrolou, dodává Alena Horáčková.

Více na: www.ZipHome.cz


Zařazenost 01.08.2018 09:08:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29581
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv


Zobrazit sloupec