Patria (Patria Finance)
Investice  |  25.07.2018 09:49:19

Deutsche Bank ve čtvrtletí klesl zisk, pokles příjmů zastavila

Největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank ve druhém čtvrtletí klesl čistý zisk meziročně o 14 procent na 401 milionů eur (10,3 miliardy ). Bance, která v současné době prochází pod novým vedením restrukturalizací, se ale podařilo zastavit pokles příjmů, uvedla dnes agentura Reuters.

Výsledky jsou v souladu s očekáváním banky. Ta už minulý týden avizovala, že čistý zisk bude mnohem vyšší než 321 milionů eur, což byl do té doby průměrný odhad analytiků. Zisk banky před zdaněním se ve druhém čtvrtletí meziročně snížil o 13 procent na 711 milionů eur.

Banka ale zastavila dlouhotrvající pokles příjmů. Ty ve čtvrtletí dosáhly 6,6 miliardy eur (169,2 miliardy ) a zůstaly zhruba na stejné úrovní jako v prvním kvartálu, kdy se o deset procent propadly. Klíčový ukazatel kapitálové síly vzrostl na 13,7 procenta ze 13,4 procenta v prvním kvartálu.

Tyto údaje jsou pozitivním signálem pro nového výkonného ředitele Christiana Sewinga, který převzal vedení banky v dubnu a v rámci restrukturalizace zahájil plány na snížení počtu více než 7000 pracovních míst. Deutsche Bank se snaží vymanit z nepříznivého období, kdy byla tři roky po sobě v červených číslech. Kromě náhlé změny ve vedení banku v poslední době zasáhly dvě události - ratingová agentura Standard & Poor's jí snížila hodnocení a v USA neprošla druhou částí zátěžových testů, které každoročně organizuje americká centrální banka (Fed).

Banka zahájila reorganizaci divize investičního bankovnictví, příjmy této sekce ve čtvrtletí klesly na 3,57 miliardy z 3,85 miliardy eur v předchozích třech měsících.

"Děláme důležité změny v klíčových sektorech, jak jsme slíbili. V nákladovosti směřujeme správným směrem a naše bilance je silná," prohlásil Sewing. Koncem čtvrtletí banka zaměstnávala 95.429 lidí, což je nejméně od roku 2010. V propouštění hodlá pokračovat. Od počátku roku přišlo o práci už 2100 lidí a cílem banky je snížit počet pracovníků do konce roku zhruba na 93.000.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688