Moneta Money Bank dále snižuje portfolio nesplácených úvěrů (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Moneta Money Bank prodala další část svého portfolia nesplácených úvěrů ve výši téměř 0,5 mld. CZK.

Společnost Inercom usilující o koupi bulharských aktiv energetické skupiny ČEZ podala žádost na tamní antimonopolní úřad o schválení celé transakce.

Akcie ČEZ se dnes obchodují poprvé bez nároku na dividendu.

Evropské akcie by měly po otevření trhů teprve hledat svůj směr.

Dnešek bude na ekonomické zprávy skromnější. Pozornost se bude směřovat především do Ameriky, kde budou zveřejněny údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby či probíhající prodeje nemovitostí. Nicméně nejvíce sledované budou případné další vyjádření amerického prezidenta Donalda Trumpa k uvalování dalších cel a obchodních bariér.

Obchodování na zámořských trzích

Americké trhy zakončily včerejší obchodování v ziscích. Investoři využili dne bez dalších negativních zpráv o zhoršování obchodní politiky mezi USA a zbytkem světa. Za poslední dny se valuace společností snížily na zajímavější úrovně, což investory přimělo k nákupům. Index Dow Jones vzrostl o 0,1 %, S&P 500 posílil o 0,2 % a technologický Nasdaq získal 0,4 %. Nejlépe se vedlo energetickým společnostem (+1,4 %), které reagovaly na růst cen ropy na světových trzích. Se ziskem 0,7 % uzavřeli výrobci luxusního zboží a trojici nejúspěšnějších uzavřeli realitní developeři (+0,5 %). Na druhé straně se nejméně dařilo trojici sektorů, jejíž ztráty se pohybovaly kolem 0,4 %. Byli to výrobci nezbytného zboží, telekomunikační firmy a finanční instituce.

Na trzích v asijsko-pacifickém regionu v závěru dnešního obchodování spíše převládá negativní nálada. Větší část lokálních akciových burz zaznamenává ztráty v relativně širokém rozpětí, a to 0,1 až 2 %. Nejhorší stav je u čínských trhů. V menšině jsou dnes ziskové trhy, kam se řadí především Thajsko (+0,4 %) a Indonésie (+0,5 %). V rámci japonského indexu Nikkei 225, který klesá o 0,4 %, se nejméně daří průmyslovým podnikům (-0,8 %) a realitním developerům (-0,7 %). Na druhé straně se značně vymyká energetický sektor, který posiluje o 6,7 %. Děje se tak díky schválení fúze dvou zpracovatelů ropy, a to Showa Shell a Idemitsu Kosan, která by měla proběhnout na jaře příštího roku.

Moneta Money Bank

Moneta včera v odpoledních hodinách oznámila, že v průběhu června úspěšně dokončila prodej další části portfolia nesplácených úvěrů. Nominální hodnota prodaných úvěrů činila přibližně 466 mil. CZK. Prodejní cena byla 58 mil. CZK. Prodané portfolio obsahovalo kolem 7800 retailových úvěrů, které byly v selhání déle než 7 let. Moneta tímto prodejem naplňuje svůj plán ve snižování podílu nesplácených úvěrů na celkovém portfoliu. Po prodeji se tento podíl zlepšil o dalších 5 bb.

Autor: Jiří Kostka

Zařazenost 27.06.2018 08:06:00
ZdrojKB - Trading
Origináltrading.kb.cz/CommentsAnalysis/Detail/382c3114_moneta_money_bank_dale_snizuje_portfolio_nesplacenych...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V