Novým ředitelem Elektrotechnického zkušebního ústavu se stal Zdeněk Vališ

Publikováno:
4.6.2018
Autor:
Odbor komunikace 01400

Elektrotechnický zkušební ústav (EZÚ) má nového ředitele. Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner jmenoval s účinností od 1. června 2018 do funkce Zdeňka Vališe, který dosud v ústavu působil jako obchodní náměstek.


Hlavním úkolem nového ředitele Elektrotechnického zkušebního ústavu Zdeňka Vališe bude především co nejrychleji vyřešit problematickou situaci kolem certifikace zdravotnických prostředků, “ říká ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner a dodává:Následně bude muset připravit strategii notifikované osoby na novou evropskou legislativu zdravotnických prostředků MDR (Medical Device Regulation).“

„V Elektrotechnickém zkušebním ústavu mám již pracovní zkušenosti a nepřicházím tedy do funkce jako úplný nováček. Mezi mé priority kromě řešení situace kolem zdravotnických prostředků patří i udržení a podpora stávající aktivity v oblasti posuzování shody elektrotechnických zařízení,“ říká ředitel EZÚ Zdeněk Vališ.

Dále je jeho úkolem připravit plán na obnovu a rozšíření technického zařízení formou rozvoje EZÚ jakožto notifikované osoby v co nejkratším čase.

Ředitel Elektrotechnického zkušebního ústavu Zdeněk Vališ má pracovní zkušenosti z Ministerstva zahraničních věcí, v resortu průmyslu a obchodu vedl mj. sekci obchodu. Byl také pověřeným generálním ředitelem Agentury na podporu exportu CzechTrade. Poslední tří roky působil v resortu zdravotnictví a zná zdravotnický sektor v návaznosti na průmyslové firmy, které v tomto oboru u nás působí. Vystudoval finance, účetnictví a mezinárodní obchod v Rotterdamu, mluví anglicky, německy a holandsky.

EZÚ je státní podnik založený Ministerstvem průmyslu a obchodu. Od roku 1926 poskytuje služby zkoušení a certifikace výrobků převážně elektrotechnického charakteru, ale také z oblasti zdravotnických prostředků, automotive, stavebních, strojírenských a dalších produktů. Funguje také jako zkušební laboratoř a provádí zkoušky motorových vozidel. Hlavním úkolem této organizace je pomáhat výrobcům, dovozcům a vývozcům při uvádění výrobků na trh.



Zařazenopo 04.06.2018 02:06:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/novym-reditelem-elektrotechnickeho-zkusebniho-ustavu-s...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V