Česko udává evropský trend v regulaci hazardu

Praha je letos hostitelkou prestižní mezinárodní konference regulátorů hazardu. V hotelu Alcron bylo 30. května slavnostně zahájeno třídenní setkání Gaming Regulators European Forum (GREF). „Vážíme si, že naši zahraniční partneři tímto způsobem ocenili úspěch naší práce. Je nesmírně pozitivní, že Česko už není kasinem Evropy, ale naopak slouží jako inspirace pro ostatní země, jak nastavit pravidla pro moderní a funkční regulaci hazardu,“ uvedl Zdeněk Hrdlička, zástupce náměstka ministryně financí, který má hazard na starosti.

Hlavními tématy letošní konference jsou dopady otevření trhu s hazardními hrami, zodpovědné hraní a souvislosti mezi penězi a hráčskými závislostmi. „V Nizozemsku a dalších členských zemích se momentálně připravuje nová, moderní legislativa, pro kterou český zákon o hazardních hrách v mnoha ohledech představuje vzor a inspiraci,“ sdělil na úvod konference ředitel odboru Státního dozoru nad hazardními hrami Karel Blaha. „Podstatou našeho zákona nejsou zákazy a tresty, ale nastavení rozumných mantinelů pro bezpečné hraní a zavedení brzd proti vzniku závislosti souběžně s otevřením trhu pro zahraniční provozovatele, kteří u nás až do roku 2016 de facto nesměli legálně působit ani platit daně,“ vysvětlil Karel Blaha.

GREF je Fórum evropských regulátorů hazardních her. Funguje jako platforma, na které se její členské státy setkávají, vzájemně informují o svých politikách v oblasti hazardního hraní a spolupracují v oblasti nových her, výběru daní nebo omezování nelegálního provozování. Členy GREF je 28 evropských států, z nich většinu tvoří členské země EU, ale také Norsko, Černá Hora nebo ostrov Alderney. Předchozí ročníky konference se konaly v Londýně a na Maltě. Úspěch české regulace hazardu ovšem přilákal na pražskou konferenci i zástupce regulátorů ze Singapuru, Kanady, Jihoafrické republiky nebo Kapverdských ostrovů.


Zařazenopá 01.06.2018 11:06:00
ZdrojMFČR
Originálmfcr.cz/cs/soukromy-sektor/hazardni-hry/zahranicni-spoluprace-v-oblasti-hazardu/zahranicni-spoluprac...
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.