Třinec, Sparta, Boleslav... Kde by mohl skončit střelec Červenka?

Byť extraligová sezona ještě neskončila, kluby už pilně zbrojí na ročník příští. A možná vůbec nejžhavějším jménem na trhu je produktivní útočník Roman Červenka, jenž vážně zvažuje návrat na česká kluziště. Jaké kluby u něj přicházejí v úvahu?

Červenkovi vypršela smlouva ve švýcarském Fribourgu, kde byl sice jasně nejlepším hráčem týmu, nevysoké ambice klubu ho však nemohly moc uspokojit. Dvaatřicetiletý reprezentant dobře ví, že má na mnohem víc. Otázka ale je, v jakém dresu to bude chtít prokázat.

On sám už potvrdil, že řeší tři reálné varianty. Jednou je setrvání ve Švýcarsku, pravděpodobnější je však hráčův přesun do movité KHL nebo české extraligy. Pokud by vyhrál návrat na tuzemská kolbiště, jaké kluby by ho mohly ulovit?



1, HC Oceláři Třinec

Finalista současného ročníku extraligy patří k nejbohatším klubům v Česku a s možností angažovat Červenku koketoval už v minulosti. Toto spojení by ale dávalo smysl hlavně v případě, kdyby zpět do Ruska zamířila ústřední hvězda Ocelářů Martin Růžička. Mužstvo sice v play-off válí i bez něj, o jeho přínosu pro tým však není třeba vůbec pochybovat. Pokud by odešel, byla by to pro klub rána, kterou by elegantně vyřešil právě příchod Červenky.

2, HC Kometa Brno

Také Kometa by si bývalého útočníka Omsku nebo Floridy jistě mohla dovolit, jeho angažování by však v tuto chvíli příliš nedávalo smysl. Vždyť Brno má jiné osvědčené lídry a příchod Červenky, který by na sebe logicky strhl hlavní pozornost, by v kabině nemusel dělat dobrotu. Vše by se ale mohlo změnit v případě, že by po sezoně ukončil kariéru hvězdný Martin Erat. Chtělo by se ale Červenkovi - rodákovi z Prahy - zvykat na moravský hantec?

3, BK Mladá Boleslav

Červenka v dresu Mladé Boleslavi? Ještě před pár lety utopie, která se už brzy možná stane realitou. Podle naších informací mají Bruslaři o odchovance Slavie eminentní zájem a překážkou by údajně nemusela být ani jeho vysoká gáže. Středočeši totiž mocně touží konečně proninknout mezi TOP české kluby, k čemuž potřebují posílit. A vytipovaným hráčem číslo jedna je prý právě Červenka, jenž by se stal jasným lídrem týmu. Ale možností má pořád víc...

4, Mountfield HK


Ještě před pár dny byl nejvážnějším aspirantem na Červenkovy služby hradecký Mountfield, kam ho vydatně lákal jeho kamarád a nový sportovní manažer klubu Jaroslav Bednář. Hradecký dres ale "Červus" podle všeho neoblékne. Aspoň to tvrdí majitel ambiciózního celku Miroslav Schön, jenž prohlásil, že v rámci nové klubové strategie nebude vedení investovat takové peníze do jednoho hráče. Jde o konečný verdikt, nebo o pověstné klamání tělem? Podobných názorových velotočů totiž nejen hokej zažil už několik.



5, HC Sparta Praha

Že se vám angažmá kovaného slávisty v táboře úhlavního rivala zdá jako hodně divoká konstrukce? Pak jste možná zapomněli na jeho misi v již zaniklém Lvu Praha, odkud měl do Sparty hodně blízko. Sice za ninenastoupil, ovšem nikdy neříkej nikdy. A to zvlášť nyní, kdy Sparta potřebuje získat na trhu opravdovou kvalitu a Červenkova Slavia se plácí o patro níž s jen mizivými vyhlídkami na návrat do nejvyšší soutěže.



6, Piráti Chomutov


Pokud by si měl Červenka vybírat čistě na základě trenéra, je téměř stoprocentní, že by skončil v Chomutově. Ten totiž vede úspěšný kouč Vladimír Růžička, na něhož ostřílený forvard nikdy nedal dopustit. Impulzivní lodivod je pro něj něco jako druhý táta, obnovení jejich spolupráce má však jeden podstatný háček. I když totiž Červenka u Pirátů už působil, klub by ho v tuto chvíli jen těžko mohl zaplatit. A případné domluvě určitě nenahrává ani odchod Červenkova kamaráda Michala Vondrky. Podle zákulisní šeptandy by se oba mohli opět setkat, jenže už ne ve Slavii nebo v Chomutově, nýbrž v kádru Mladé Boleslavi...


Zařazenost 18.04.2018 22:04:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Originálsport.tn.nova.cz/ext/trinec-sparta-boleslav-kde-by-mohl-skoncit-strelec-cervenka.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.