Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  18.04.2018 16:27:53

Morgan Stanley uzavírá výsledky bank pozitivně, daňová reforma zisky katapultovala nad odhady

Výsledky Morgan Stanley uzavírají pro tuto sezónu šestici velkých bank a opětovně se postarali o příslovečnou „třešničku na dortu“. Tržby se posunuly vzhůru o 15 % yoy na 11,1 mld. USD, čímž překonaly konsensus o bezmála 700 mil. USD. Bonusy pro zaměstnance tvořící hlavní složku provozních nákladů nabobtnaly na 4,9 mld. USD (+10 % yoy), nicméně efficiency ratio (poměr provozních nákladů a celkových tržeb) se stejně podařilo vylepšit ze 71 % na 69 %. Čistý zisk na akcii podpořila daňová reforma a katapultovala jej na 1,45 USD (+45 % yoy), zatímco odhady trhu se soustřeďovaly kolem 1,25 USD.

Trhy a investiční bankovnictví: Nadále nízké výnosy dluhopisových produktů dokázal Morgan Stanley kompenzovat úspěchem na měnových trzích a komoditách, čímž vytáhl příjmy z FICC segmentu meziročně o 10 % výše. Dominantní segment akciových trhů profitoval zejména ze zvýšené klientské aktivity a vykázal tak 30% yoy růst. Oba segmenty skončily nad konsensem trhu. Investiční bankovnictví se posunulo nahoru jen o 5 % yoy, jelikož dobrý výkon primárního úpisu akcií a poradenských poplatků kontrovala slabá aktivita na primárním úpisu dluhopisů.

Správa aktiv: Vyšší objem aktiv pod správou (2,4 bil. USD z toho fee-based 1,1 bil. USD) vyšvihl příjmy ze správy aktiv vzhůru o téměř 15 % yoy. I když plochá výnosová křivka nepřipouští výraznější růst čistých úrokových marží, vyšší zájem klientů dostal čistý úrokový výnos až na 1,1 mld. USD (+10 % yoy).

Kapitálová pozice: Kapitálová přiměřenost CET1 se vinou nárůstu rizikově vážených aktiv snížila o 50 bps qoq na 15,6 %. Firemní supplementary leverage ratio (poměr vlastního kapitálu k aktivům bez ohledu na rizikovost jednotlivých tříd aktiv) dosahuje hodnoty 6,4 % (-10 bps qoq). Daňová reforma přinesla kýžené navýšení návratnosti vlastního kapitálu na nynějších 17,2 % (+490 bps yoy).

Akcie Morgan Stanley po otevření trhů dobře vystartovaly, rostly až o 2,5 %


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688