Muži promasturbují 46 hodin ročně. Jak jsou na tom ženy?

Muži masturbují v průměru čtyřikrát týdně, ženy dvakrát týdně. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu farmaceutické firmy Superdrug. Nejlépe je pak k sebeuspokojování naladí porno. A to zdaleka nejsou jediná zajímavá fakta, která výzkum odhalil.

Podle průzkumu se masturbaci oddává 96 % mužů a 88 % žen. Muži i ženy se k sebeuspokojování nejlépe naladí pornem. Čtvrtina žen a 16 % mužů pak dokonce masturbaci preferují před samotným sexem.

Masturbace je dle odborníků prospěšná, a to i v případě lidí žijících v partnerském vztahu. Rozvíjí zdravý a odpovědný přístup k sexualitě, ženám pomáhá poznávat vlastní tělo a probouzet touhu, mužům zase poskytuje možnost sexuálního vybití a uvolnění od stresu.

Zatímco mužská populace masturbuje průměrně 14 minut čtyřikrát do týdne, ženská 13 minut dvakrát týdně. Muži tak ročně stráví sebeuspokojováním bezmála dva celé dny (46 hodin), ženy jen něco málo přes den (27 hodin).

Z aktuálního průzkumu dále vyplynulo, že nejoblíbenější masturbační pomůckou je pro muže i ženy jednoduše jejich vlastní ruka. Tu označilo za nejlepší pomůcku k sebeuspokojování 90 % mužů a 60 % žen, zbylých 10 % mužů a 40 % žen pak preferuje sexuální hračky.

"Ze sexuálních pomůcek určených k masturbaci ženy nejčastěji kupují vibrátory, dilda a Venušiny kuličky. Muži mají zase největší zájem o umělé vaginy, masturbátory a erekční kroužky. Čím dál oblíbenější jsou také anální pomůcky a stimulátory prostaty,“ uvedl Adam Durčák ze sexshopu Růžový slon.

Z výzkumu také mimo jiné vyplynulo, že Češi žijící v partnerském vztahu mají masturbaci v oblibě. Ve vztahu totiž masturbuje až 73 % žen a 81 % mužů.

Lechtivá videa rozvášní 67 % mužů a 38 % žen. Pro dámy se poté na druhé příčce umístily fantazírování o partnerovi a erotická literatura (shodně 14 %), třetí příčku pak zaujímají dráždivé představy o zcela cizí osobě.

Erotické fantazie o partnerovi často uvádějí i muži (6 %), ti ovšem ještě o něco málo častěji při masturbaci sní o některé ze svých kamarádek (7 %). Co se týče místa, kde sebeuspokojování probíhá, mnoho lidí využívá kromě domácího pohodlí i veřejnější místa.

Masturbaci přímo někde na veřejných prostranstvích dle průzkumu vyzkoušela celá čtvrtina dotázaných a 15 % si tento sexuální zážitek dopřálo i na pracovišti. Podle posledního průzkumu Ruzovyslon.cz Češi nejčastěji masturbují v ložnici, v koupelně a v obývacím pokoji. Z dobrodružnějších míst pak volí zaměstnání nebo přírodu.

Téměř čtvrtina žen (24 %) přiznává, že preferuje sebeuspokojování před sexem. Dvě třetiny žen dávajících přednost masturbaci uvádějí, že je tento zážitek oproti sexu více uspokojuje, a více než polovina (56 %) si při sebeukájení užije lepší orgasmus.

Z mužů upřednostňuje masturbaci před sexem 16 % dotázaných, z nichž větším uspokojením svou preferenci zdůvodňuje 53 % mužů.


Zařazenost 14.03.2018 12:03:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/muzi-promasturbuji-46-hodin-rocne-jak-jsou-na-tom-zeny.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V