PSD2: Komerční banka spustila první inovaci – propojení s online fakturací Fakturoid

V Praze, 5. březen 2018 –

  • Komerční banka (KB) ve spolupráci se společností Fakturoid přichází s první novinkou navazující na evropskou směrnici PSD2 a související aktivity Open Banking – online fakturací Fakturoid;
  • V rámci internetového bankovnictví KB mohou malé firmy a živnostníci jednoduše a rychle vystavovat a spravovat svoje faktury;
  • Využití základní verze Fakturoidu je zdarma.

Všichni klienti s podnikatelským účtem v Komerční bance mají nyní k dispozici službu Fakturoid, která je první inovací bezprostředně navazující na evropskou směrnici PSD2 účinnou od poloviny letošního ledna. Fakturoid je aplikace na vystavování a správu faktur pro živnostníky a menší firmy. Velký důraz klade na automatizaci – od vydávání a rozesílání faktur přes kompletní správu, automatické upomínky až po párování plateb s bankou.

„Otevření bankovních systémů třetím stranám nám umožnilo hledat řešení v oblasti inovativních služeb u nových partnerů. Fakturoid je mladá společnost, která má v oblasti online fakturace osvědčené řešení a velmi dobré know-how. Do budoucna počítáme, že budeme i vzhledem k nové směrnici o platebním styku a souvisejícím aktivitám v oblasti Open Banking, realizovat další podobné typy spoluprací a přinášet našim klientům praktická řešení jejich potřeb,“ uvedl Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Fakturoid umožňuje podnikatelům řešit významnou část administrativní agendy snadno a z jednoho místa s využitím moderních technologií a šetřit jim tak čas a úsilí, které mohou věnovat klíčovým oblastem svého podnikání. Nabízí základní manažerský pohled s využitím evidence nákladů a řady užitečných statistik. Přístup k aplikaci mohou dát uživatelé i svému účetnímu, který pak může doklady nahrát přímo do svého účetního programu. Fakturoid umožňuje mít vše důležité na jednom místě a dostupné odkudkoliv, kde je internetové připojení. Pokud by klientům nedostačovala bezplatná základní varianta Fakturoidu, která umožňuje fakturovat až na pět obchodních partnerů, mohou si aktivovat zvýhodněné roční předplatné některé z pokročilých verzí aplikace.

„Rádi spolu s Komerční bankou přinášíme jednoduchost našeho fakturačního robota jejím klientům. Od vytvoření účtu ve Fakturoidu "na klik" až po zobrazení informací o stavu faktur přímo v internetovém bankovnictví. Věříme, že to zákazníci ocení,“ říká jeden ze zakladatelů Fakturoidu Jan Korbel. „V neposlední řadě je tu prostor pro ještě zajímavější propojení v budoucnu. Klient si třeba zadá náklady do Fakturoidu, označí je a pak "na klik" uskuteční platbu ze svého účtu v KB,“ dodává spoluzakladatel Lukáš Konarovský.



Zařazenopo 05.03.2018 00:03:00
ZdrojKB
Originálkb.cz/cs/o-bance/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/psd2-komercni-banka-spustila-prvni-inovaci-propojeni...
Přílohy


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.