Inzerce (Inzerce)
Investice  |  07.02.2018 12:54:35REKLAMA

Smart data odhalí, co zákazník chce. I když o tom ještě neví

Objem dat na světě stále roste. Bisnode se v nich umí vyznat. Big data mění na Smart data, která klientům pomáhají dělat správná obchodní rozhodnutí.

Na světě se denně vyprodukuje 2,5 exabajtů dat a jejich objem stále rychle roste. Za poslední dva roky vzniklo 90 procent všech údajů na světě. Tyto informace jsou velmi cenné, ale je potřeba se v nich umět vyznat. Poradenská společnost Bisnode mění Big data na Smart Data. Údaje třídí, a ty nejlepší pomáhají klientům dělat správná obchodní rozhodnutí.

Pro lepší pochopení, jak fungují inteligentní (smart) data, si uveďme příklad z USA.

Jistý zákazník si stěžoval na obchodní dům Target, že mu posílá nabídky a slevy na zboží pro nastávající maminky. Pobouřilo ho, že řetězec navádí jeho náctiletou dceru k těhotenství. Byl ale překvapený, když zjistil, že jeho dcera skutečně čeká dítě.

Přesně tak fungují Smart data. Analýzami obrovského množství informací o klientech (big data) se dá vypočítat, co bude zákazník potřebovat. Dokonce ještě před tím, než si to sám uvědomí. Takto klient může oslovit nové zákazníky, kteří jsou nejblíž k obchodníku rozhodnutí a určit, co a kdy pravděpodobně koupí.

 

V minulosti bylo odhadování zákaznického chování jednoduché. Lidé měli děti, či půjčky v přibližně stejném věku a zůstávali v jednom domě po celé roky. Dnes není výjimkou být čerstvým rodičem v padesáti, anebo milionářem ještě na střední škole. Třicátník může být ekonomicky blíže k člověku před důchodem než ke svým vrstevníkům.

Skupina Bisnode denně zpracovává obrovské množství dat o firmách. Synchronizuje informace ze stovek zdrojů a prostřednictvím svého strategického partnera, americké společnosti Dun & Bradstreet, má přístup k nejobsáhlejší databázi firem na světě, která obsahuje prvotřídní data o více než 260 milionech firem z 240 zemí světa. Kromě veřejně dostupných dat Bisnode analyzuje i data od partnerů. Tím vzniká unikátní mix údajů.

Tyto údaje by ale samy o sobě byly na nic. Je potřeba je umět zanalyzovat a vyhodnotit. Analytici Bisnode jdou ale ještě dál. Výsledky analýz interpretují do prezentací. Manažeři tak nemusí ztrácet čas nad čísly. Právě naopak – na základě výsledků analýz mohou okamžitě dělat obchodní rozhodnutí.

Tímto způsobem je možné vyhodnocovat i data přímo na míru klienta. Ochrana a bezpečnost důvěrných a citlivých informací je samozřejmostí.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688